Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valami bajom van, vagy mindenk...

Valami bajom van, vagy mindenki ilyen?

Figyelt kérdés

Néha már nem tudom elviselni amikor sir a babám!Én is sirva fakadok,mert nem tudom hogy miért!Ez mi?

Megetetem,átpelusozom és akkor is sir...Engem meg már néha kikészit!Vannak pillanatok amikor ugy érzem hogy nem birom már tovább!Mitől van ez?

2013. márc. 21. 10:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ált. 8 hónaposan kezdődik és van akinél 9 hónaposan minden a régi..de olyan is előfordul, hogy még egy évesen is az anyán csüng a baba :) Lehet egy hónap, lehet három is...
2013. márc. 21. 11:11
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
a pici ösztönösen az anyja mellett nyugszik meg,ha látja,érzi,nélküle ő egy védtelen kis lény,nem tehet róla,a természet így alakította ki,h ahogy nő,úgy távolodik is,ez még nem hiszti,csak a figyelem felkeltésre nincs más eszköze,csak a síró,hívó hangja
2013. márc. 21. 11:57
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó és persze a többieknek is!!!Kicsit megnyugodtam!Már azt kezdtem hinni hogy depressziós vagyok...Szóval ő igy is mutatja ki a szeretetét és ragaszkodását hozzám?!
2013. márc. 21. 12:37
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Így van. És nálam például nagyon sokat számít, hogy "tudom" mit miért csinál a babám...könnyebb túlélni a nehezebb időszakokat!

Hiszen mikor pár hetesen végig üvöltötte a fél napot, végig a karomba ringattam, mert tudtam, hogy fáj nagyon a pocakja és tudnia kell, hogy mellette vagyok.

Most is türelmesebben kezelem az azonnali sírásait, mivel tudom, hogy számára még nem létezik a konstans-állandó fogalom, ha nem lát, akkor tényleg úgy gondolja, hogy nem is vagyok, márpedig szüksége van az anyukájára :)

Kitartást a nehéz napokra és jó babázást! :)

2013. márc. 21. 12:56
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez a szeparációs szorongás lesz. Ha nem lát, azt hiszi, hogy egyedül van, megijed, fél. Ilyenkor ne hagyd sírni! Pár hónap alatt túl lesztek rajta. :)

A lányom 1,5 éves, eddig nem volt baj, ha kiszaladtam wc-re, volt amikor észre sem vette. Most nála is kezd újra előjönni, ha kiszaladok pisilni jönne utánam. Ha nem jöhet, sír... :(

Próbálj hozzá türelmes lenni, hisz neked is rossz lenne, ha félnél, és senki nem nyugtatna meg. :)

2013. márc. 21. 14:18
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szépen leírták előttem a szepaszorongást:)!

Amit tehetsz:

- hordozóba teszed és viszed magaddal, ahol vagy

-sokat-sokat kukucskálztok, ez segít a kicsinek annak a megtapasztalásában, hogy amit nem lát, az nem eltűnik örökre, hanem ott van csak nem látja:)

-Amikor alszik, töltődj fel! A házimunkát csináld vele, mellette, hogy ne arra kelljen pazarolni az értékes rekreálódásra szánható alvásidőt

- minden lehetőséget ragadj meg, hogy legyen én- időd!

Kitartás, el fog múlni ez a nehéz időszak:). Amikor már kúszni, mászni, menni fog, könnyebb lesz, mert önerőből tud menni utánad, illetve jobban fel fogja tudni fedezni a világot, ami le foga kötni.

2013. márc. 21. 14:47
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindig nevetnem kell, amikor pár hónapos babák anyukái előszeretettel használják a hiszti szót... Majd megtudod mi a hiszti 1-2 év múlva :)

Ahogy már leírták előttem, ez valószínűleg szeparációs szorongás lesz. Ha hagyod sírni, vagy mérges vagy rá, amiért sír, annál tovább fog tartani, mert megérzi a dühödet, és még jobban fog szorongani. Ha megfelelően kezeled, tehát nem hagyod sírni, megnyugtatod stb, akkor néhány hónapon belül elmúlik, de még jó néhányszor fog újra jelentkezni, jellemzően akkor, amikor elsajátít egy új mozgásformát. Aztán majd mindezek után megtapasztalhatod a tényleges hisztit is, az sokkal nehezebb lesz :)

2013. márc. 22. 03:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!