Miért viselkedik így 1 évesem?
Miért nincs egy tuti biztonságos helye a lakásban??
Az én lányom is lassan 10 hós és a gyerekszobában SZINTE mindent lehet csinálni, így ott vagyunk sokat, de, hogy szokja a nem szót és azt, hogy nem lehet mindent megengednem Neki, az egész lakást is bejárjuk néha, DE már most tudja a szabályok egy részét.
A WC vel meg nem szórakozozm, az ajtó csukva és kész...
MOst is itt ül az ölemben és két kézzel gépelek, mert idelestem, de erre muszáj volt írnom valamit és nem nyúl a billentyűzthez, mert tudja, hogy nem szabad, csak nézi szépen és közben táncikál. MINDEN szoktatás kérdése.. Sok sikert!! :)
Szerintem ez egyáltalán nem szoktatás kérdése, természetes, hogy minden gyereknél eljön az a kor, amikor minden elkezdi érdekelni, főleg, amit nem szabad. 10 hónaposan az én lányom se csinált még semmi galibát, de azután eltelt 1 hónap, és egyre nagyobb hülyeségeket kezdett véghez vinni. Most nálunk is a kukázás a nagy kedvenc, a barátnőm fiánál pedig a WC kefe.
Nálunk az jött be, hogy kétszer elmondom neki szépen, hogy miért nem szabad, elviszem onnan, de ha harmadszorra is megcsinálja, akkor már keményebben szólok rá. Erre elkezd sírdogálni, persze könny nélkül, mert nem csinálhatja azt, amit szeretne. De ez be szokott jönni, mert nem megy oda és a hisztikét is abbahagyja 1 percen belül.
Én még abban bízom, hogy ahogy beköszöntött ez a korszak, úgy szépen lassan le is fog csengeni.
Tudod, nem tudok a nap minden egyes percében a gyerekem nyomában lenni. Ez nem azt jelenti, hogy napi szinten a kukából lóg ki, vagy a wc kefével rohangál, de volt már arra példa, hogy amíg a szárítóról szedtem le a ruhákat, addig ő már a kukát kerülgette.
Pedig elhiheted, hogy nálunk is vannak szabályok, kicsi kora óta, és mellesleg itt már 12-13 hónapos gyerekekről van szó. Sokszor 1 hónap is sokat jelent, ha figyelmesen elolvastad volna, leírtam, hogy 10 hónaposan még az én lányommal se voltak ilyen gondok. És nem kell ilyen megvetően nyilatkoznod másokról, a Te gyerekednél is el fog jönni ez az időszak, szabály ide vagy oda.
Én amúgy örülök neki, hogy ilyen érdeklődő gyerek, 14 hónaposan így már látott kukát is, és most már azt is tudja, hogy mire való.
Részemről akkor a vita lezárva. Örülök, hogy ismét van egy szuperanyuka, aki érdemben ugyan a kérdezőnek nem tudott segíteni, de azért pontozgat lefelé szépen!
Attól azért nem hiszem, hogy az én gyerekem rosszabb lenne másétól, mert egy örökmozgó és mindig mindent a saját szemével akar látni. És attól, hogy nagy életteret kap, még tiszta is, és a higiéniára is odafigyelünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!