Köteles leszek beengedni a házba a védőnőt?
Sajna én is hallottam már nagyon furcsán viselkedő védőnőkről, de szerencsére nem ez az általános.
Mivel igazából senkit sem vagy köteles beengedni a lakásodba, határozott, de nem bántó módon közöld vele, hogy mostantól te úgy szeretnéd, hogy elviszed a babát hozzá. A környezettanulmánynak általában ott van értelme, ahol hiányosak a higiéniai körülmények, vagy valami hasonló. Ha már látta hol él a kicsi, szerintem megteheted, hogy te jársz hozzá.
Azért az ellenérzésedet próbáld meg nem kimutatni, lehet, hogy csak egy rossz napján találkoztál vele és azért mondhatott, vagy tehetett valami olyat, amivel megsértett, vagy megbántott.
A kórházban írja alá az orvos a papírt, hogy megjelentél-e terhesgondozáson, nem a védőnő.
Én soha nem adtam neki pénzt, eszembe se jutott, hogy ezt kéne. De nekünk nagyon rendes védőnőnk van, bármikor felhívhatom, ha kérdésem van. Másfél éves a lányom, hát éltem is vele sokszor.
Egyébként úgy tudom, hogy 1 hónapos korig hetente, aztán fél éves korig havonta, utána csak évente kell kimennie megnézni a gyereket. De nem mindegyik tartja be. Ha ennyire nemtörődöm, szerintem ő sem fogja. Van, amikor megbeszélt időpontban jönnek, van hogy csak úgy beállítanak. Szerintem szándékosan. Azt megteheted, hogy egyszer-kétszer nem engeded be, de sokszor nem, mert ő is egy hatóság köteles vagy beengedni, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!