Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Köteles leszek beengedni a...

Köteles leszek beengedni a házba a védőnőt?

Figyelt kérdés
Annyira bunkó nővel még sosem találkoztam mint ez nem elég ha egyszer beengedem látja a körülményeket és kész? Utána én hordom a bébit ezt nem lehet? A tenyerem viszket rá nagyon. Amúgyis utálom az idegen embereket a lakásunkban nem is engedek be soha senkit...Látszik rajtunk hogy nem szegények vagyunk hogy Én sem vagyok éhezők közt sőt!!! Senkinek nem kívánok ilyen nőt.
2009. szept. 15. 15:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Az én védőnőm jóformán mindig a markát tartotta. Így ha jött nem engedtem be, és előre szóltam hogy nem nagyon vagyunk otthon. A tanácsadásra a babót mindig viszem de a védőnő már nem jön.
2009. szept. 15. 16:57
 12/17 A kérdező kommentje:
Hááát azt nem gondoltam hogy neki is kell pénzt adni... Itt az utolsó bőrömet is lehuzzák terhes nőkön gazdagodnak? gyönyörű. Ennyivel le lehet rázni hogy keveset vagyok itthon?
2009. szept. 15. 17:01
 13/17 anonim ***** válasza:

Sajna én is hallottam már nagyon furcsán viselkedő védőnőkről, de szerencsére nem ez az általános.

Mivel igazából senkit sem vagy köteles beengedni a lakásodba, határozott, de nem bántó módon közöld vele, hogy mostantól te úgy szeretnéd, hogy elviszed a babát hozzá. A környezettanulmánynak általában ott van értelme, ahol hiányosak a higiéniai körülmények, vagy valami hasonló. Ha már látta hol él a kicsi, szerintem megteheted, hogy te jársz hozzá.

Azért az ellenérzésedet próbáld meg nem kimutatni, lehet, hogy csak egy rossz napján találkoztál vele és azért mondhatott, vagy tehetett valami olyat, amivel megsértett, vagy megbántott.

2009. szept. 15. 17:27
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ebben valami...Szeptemberben szültem, a védőnőnket januárban láttam utoljára. Mondjuk egy fillért nem adtam neki soha, lehet, hogy ez a baja. De nem is szándékoztam: ez a dolga, nekem sem ad senki semmit a fizetésemen kívül.
2009. szept. 15. 17:28
 15/17 anonim ***** válasza:
17:27-es vagyok, bocs, de a válaszom valamiért bentragadt, és csak most vettem észre és küldtem el. Azóta végig olvastam a kommentjeidet. Kicsit félre értettelek, azt hittem, már megvan a baba. Nos, ha úgy áll a helyzet, hogy még csak várandós vagy, egyáltalán nem vagy köteles beengedni a védőnőt, csak a baba születése után. Az anyasági segély feltétele az, hogy járj terhesgondozásra, ha jól tudom 4 alkalommal kell ezt leigazolni, koraszülés esetén 1 alkalommal. Ebbe szerintem beletartozik a nőgyógyásznál tett (nem kevés) látogatás is, így egyáltalán nem hiszem, hogy bármi következménye lenne annak, ha nem igazán találkoztok. Nálunk egyébként szülés előtt egyáltalán nem volt kint a védőnő, én mentem csak be hozzá, vérnyomást, súlyt (először magasságot is) mért és olyan lógatós vizelettesztet csinált. Később megnézte néhányszor a baba szívhangját is. Szóval szerintem ehhez a gyámhatóságnak semmi köze nincs.
2009. szept. 15. 17:34
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Aranyosak vagytok
2009. szept. 15. 17:35
 17/17 anonim ***** válasza:

A kórházban írja alá az orvos a papírt, hogy megjelentél-e terhesgondozáson, nem a védőnő.

Én soha nem adtam neki pénzt, eszembe se jutott, hogy ezt kéne. De nekünk nagyon rendes védőnőnk van, bármikor felhívhatom, ha kérdésem van. Másfél éves a lányom, hát éltem is vele sokszor.

Egyébként úgy tudom, hogy 1 hónapos korig hetente, aztán fél éves korig havonta, utána csak évente kell kimennie megnézni a gyereket. De nem mindegyik tartja be. Ha ennyire nemtörődöm, szerintem ő sem fogja. Van, amikor megbeszélt időpontban jönnek, van hogy csak úgy beállítanak. Szerintem szándékosan. Azt megteheted, hogy egyszer-kétszer nem engeded be, de sokszor nem, mert ő is egy hatóság köteles vagy beengedni, sajnos.

2009. szept. 16. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!