Hány hetes korba lehet először sétálni vinni a babát és mennyi időre?
Szia!
Jól mondja az első, hogy attól függ mikor születik. A fiam decemberben született 34. hétre. Őt 4 hetesen vittük ki először 5-10 percre.
A lányom az augusztusi kánikulában született. A műtőt leszámítva mindenhol tárva nyitva volt az ablak a hőség miatt. Ő már a 4. naptól (akkor vihettük haza) volt kint hosszabb időre.
Téli, tavaszi, őszi babát fokozatosan szoktatnék a sétához. Először ablak, aztán 5-10 perc kintlét, 15-20 perc, 30 perc, 45 perc, stb. Lehet, hogy hamarabb szoktok a hosszabb időhöz. Nekem a fiam nagyon jókat aludt séta közben, így kb egy hét alatt eljutottunk az 1 órához.
Ha nagyon vacak az idő (szeles, össze-vissza esik) nem vittem ki. Ha csendesen esett az ajtó feletti esővédő alá beállítottam a kocsit, jókat aludt benne.
8 napos a babám :)
Akkor ha picit jobb idő lesz kinyitom az ablakot.
A lányom decemberben született, már 2 hetesen kivittem az erkélyre 5-10 percekre, 3 hetesen 15-20 percre, később fél órára.
Ha mostani a babád, nyugodtan levegőztetheted már, fokozatosan kezdj hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!