Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hetes korba lehet először...

Hány hetes korba lehet először sétálni vinni a babát és mennyi időre?

Figyelt kérdés
2013. márc. 15. 02:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem attól függ hogy mikor született! Lányom nyári baba és mi 1 hetessen kivihettük! De szerintem várd meg még nem fúj ennyire a szél (márha nálatok fúj) . Időre nem nagyon emlékszem de azt hiszem 10 perc volt. De a védőnő ugyis szól
2013. márc. 15. 03:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Jól mondja az első, hogy attól függ mikor születik. A fiam decemberben született 34. hétre. Őt 4 hetesen vittük ki először 5-10 percre.

A lányom az augusztusi kánikulában született. A műtőt leszámítva mindenhol tárva nyitva volt az ablak a hőség miatt. Ő már a 4. naptól (akkor vihettük haza) volt kint hosszabb időre.

Téli, tavaszi, őszi babát fokozatosan szoktatnék a sétához. Először ablak, aztán 5-10 perc kintlét, 15-20 perc, 30 perc, 45 perc, stb. Lehet, hogy hamarabb szoktok a hosszabb időhöz. Nekem a fiam nagyon jókat aludt séta közben, így kb egy hét alatt eljutottunk az 1 órához.

Ha nagyon vacak az idő (szeles, össze-vissza esik) nem vittem ki. Ha csendesen esett az ajtó feletti esővédő alá beállítottam a kocsit, jókat aludt benne.

2013. márc. 15. 07:03
 3/6 A kérdező kommentje:

8 napos a babám :)

Akkor ha picit jobb idő lesz kinyitom az ablakot.

2013. márc. 15. 08:45
 4/6 anonim ***** válasza:

A lányom decemberben született, már 2 hetesen kivittem az erkélyre 5-10 percekre, 3 hetesen 15-20 percre, később fél órára.

Ha mostani a babád, nyugodtan levegőztetheted már, fokozatosan kezdj hozzá.

2013. márc. 15. 09:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Orvosi javaslatra korhaz utani napon vittuk ki, eloszor 5 percre. Januarban. Tevhit, hogy hetekig kell varni. Ja, es eloszor 1 evesen lett beteg a kisfiam, kicsit nathas, bar ez nem fugg ossze.
2013. márc. 15. 12:18
 6/6 frászkarikaborsó ***** válasza:
október végi babát 2 hetesen már nyitott ablaknál levegőztettem, pár nap múlva már 15 percet volt kint, aztán ismét pár nap múlva már 30 percet. Utána meg már annyit, amennyire jó volt az idő - nagyon hidegben csak 30 percet voltunk, jó időben akár 1,5 órát is.
2013. márc. 15. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!