Miert kell setalni vinni a babat? En kb. het, masfel heti egyszer viszem csak.
Nálunk a születendő baba apuja orvos, már most leszögezte, hogy napi egy séta a minimum. :) /Mondjuk én nagyon menős vagyok, szóval ez nem fog gondot okozni./ Igaz, májusi lesz, a -20 fokban biztosan nem mentünk volna ki vele. De azért ragaszkodik a férjem is hozzá, mert igen, fontos, hogy találkozzon a bacikkal (ezért marhaság a lakás minden pontját fertőtleníteni is pl.), és hogy olyan környezetben legyen, ahol nincs szeparálva a külvilágtól. A D vitamin, amit a napfényből nyer, na az meg pótolhatatlan. Plusz állítólag akkor alszanak a legjobban.
Te is szeretsz kint lenni, nem? A babának is ugyanolyan jó!
(Persze amiket írok, általánosságok, nyilván ha beteg, ha még újszülött, vagy ha extrém tél van és nagyon pici, akkor ezek nem állnak, de amúgy nagyon is.)
Ja és én részemről pszichológusként meg azt gondolom, hogy az ingergazdag környezet is pótolhatatlan fejlődéslélektani szempontból...
31 hetes kismama (második válaszoló)
A friss levegő és a napsütés elengedhetetlenek a rendes fejlődésükhöz. A hőmérséklet változások növelik a baba alkalmazkodóképességét a hideghez és a meleghez. A séta energiát ad és pozitívan befolyásolja a baba lelkiállapotát.
A napsugarakból D vitamint vesz fel. stb stb stb
A levegőztetés épp olyan fontos szükséglete egy kisbabának, mint az éhség, szomjúság vagy fáradtság.
A bacikat nem a hideg levegőtől fogja elkapni, hanem beteg emberektől, vagy beteg, leginkább zárt légtérben. Csupán azért, mert végigviszed az utcán, még nem lesz beteg.
Ez nem jelenti azt, hogy muszáj mínuszokban, fagyban, szélben állandóan kivinni több órára. Csak azt jelenti, hogy a friss levegő segíti a alvását, a fejlődését, jobb közérzetet biztosít, kitisztítja a légutakat, az agy elegendő oxigénhez jut...és még sorolhatnám.
Én sétálni nem vittem sokszor (borzasztó itt a környék...), de kitettem őt az erkélyre, sokszor szellőztettem, vagy elmentünk valamilyen jobb helyszínre (tópart, parkok stb.).
Ja, és nem mentem minden áldott nap. Igen, voltak napok mikor kihagytam, de másfél hétig nem poshadnánk bent, az tuti. Egy baba fejlődésének jót tesz a levegő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!