Miben gyűjtitek a pelenkát? És kb. mennyi fogy naponta? Egy kezdő anyuka.
Nem érdemes külön gyűjtögetni szerintem, mert a kakis pelust nem teheted egy ilyen műanyag tárolóba a szobába vagy a fürdőbe mert oltári büdös lesz már fél óra múlva.
A pisis pelusokat a sima szemetesbe teszem, úgyis naponta 2x kiviszem a kukába a kakisat meg rögtön a nagykukába viszem.
4.voltam, 3 óránként teszem tisztába,ahányszor kell!!! egy nap kb. 6 db az estivel együtt számolva, + ha bekakil.
14 hónapos.
14 hónapos babámat 6x teszem tisztába igen!
7-kor
10-kor
12-kor amikor felébred
15-kor
17-kor
20-kor éjszakára
A napközbeni peluscserénél ált van kaki is.
Pampers-t használunk.
Nekem sem ingyen van néha, ha tudok venni akkor lila tescosat használok. Éjszakára csak Pampers.
Bőrproblémája még nem volt a fiaimnak.
Nem szabad 3-4 órán túl rajtahagyni a pelust, mert nálunk, ha véletlen elfelejtem 4 óra után már bizony pirosodik a popó meg kényelmetlen neki. Húzkodja a pelenkát.
Szerintem sokat pisil, de iszik is rendesen vizet, almalevet.
Javasolt a pelenkacsere max. 4 óránként, mert a pisi elkezd elbomlani és mérgező vegyületek keletkeznek pár óra múlva. Úgyhogy anyuka jól teszi, aki 6-szor cserél pelenkát, inkább kövessétek a példáját...
Én minden etetés előtt cserélek, tehát 5-ször minimum és ha esetleg közte bekakil, akkor is. Éjszaka nem cserélek, azért nem keltem fel, de általában csaknem száraz reggel a pelus, nem pisil éjjel, aztán ezt reggel pótolja :)
Kakisat én szagzáró pelenkatartó kukába teszem, ha tele, akkor csere. A pisiset a szobában egy sima kukába, amit akkor cserélek, ha megtelt (kb. 2 naponta, mivel ikrek a pelusosok, dupla mennyiség terem nálunk :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!