Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti elviszitek minden esetben...

Ti elviszitek minden esetben a kisgyereketeket orvoshoz? Tegnap 39fokos lázunk volt, lecsillapítottuk estére. Így tegnap dél óta nem jött vissza a láz. Elvigyem azért orvoshoz, aki nem a gyerekorvosunk, hanem egy másik megyei háziorvos?

Figyelt kérdés
2013. márc. 14. 08:20
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
2éves.
2013. márc. 14. 09:45
 12/18 anonim ***** válasza:
A köhögés miatt akkor érdemes dokinak is látnia.
2013. márc. 14. 10:41
 13/18 anonim ***** válasza:
Bár a diagnózis általában torokgyulladás, ami az esetek többségében vírusos, de igen, piciként jobb, ha doki is látja
2013. márc. 14. 10:42
 14/18 anonim ***** válasza:
Magadat is nézesd meg az orvosoddal, 39 fokos láz felnőttnél sem vicc!
2013. márc. 14. 11:58
 15/18 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó Anyuka!

A láz nem betegség, hanem tünet. A láz a szervezet számára hasznos, hiszen ilyenkor az immunrendszerünk aktívabban működik, a magasabb hőmérsékleten a kórokozók jobban pusztulnak.

Miért baj, ha hűtőfürdővel, priznitz-cel és kúppal megpróbáltam levinni a lázát?

A gyermekorvosok mindennapi munkájuk során gyakran találkoznak azzal, hogy a szülők nincsenek tisztában a láz fogalmával és a lázcsillapítás módjaival.

2013. márc. 14. 23:00
 16/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Utolsó válaszoló vagyok és egészségügyben dolgozom, tehát tisztában vagyok a láz fogalmával, te viszont nem, ezért akarok segíteni.

A láz valóban hasznos, de csakis 38 fokig!

38 fok bővel elég ahhoz, hogy a kórokozók elpusztuljanak, efölött csak feleslegesen fárad, károsodik a szervezet, nem véletlenül mondják az ORVOSOK, hogy 38 fok felett csillapítsuk a lázat.

De te ezt biztos jobban tudod, akkor minek is kérdezel itt az oldalon??

2013. márc. 14. 23:14
 17/18 A kérdező kommentje:

Tudod, minket már háromszor dobtak ki az ügyeletről azzal, hogy miért nem próbáltuk tovább csillapítani a lázat, minek jöttünk ide, stb..

És ott világosítottak fel ennyire...amúgy.

De hagyjuk a vitát. Kérdeztem. Választ vártam, nem kötekedést.

2013. márc. 14. 23:29
 18/18 anonim ***** válasza:
Remélem elvited az orvoshoz,
2013. márc. 15. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!