Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én kérdeztem, hogy tápszer...

Én kérdeztem, hogy tápszer vagy más anya teje? A gyerekorvos azt mondta hozassunk tejet.

Figyelt kérdés
Merjek szembeszállni vele,hogy én nem szeretném és maradnék a tápszernél?Mit csináljak????
2009. szept. 14. 18:52
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
30%

"Az anyatej összetétele a gyermek életkorának megfelelően módosul, még azt is „figyelembe veszi", hogy koraszülöttről, vagy érett újszülöttről van szó. Az előtej (kolosztrum) kis mennyiségben sok tápanyagot tartalmaz – ez a „kezdő" szopó újszülött apró gyomrában elfér és sok fontos fehérjét, zsírt biztosít számára. A későbbi hetekben, hónapokban már nagyobb mennyiséget szopik a csecsemő, ekkor úgy látszik, mintha felhígult volna az anyatej – ettől függetlenül tápértéke megfelel a baba igényeinek - mondta el Dr. Hidvégi Edit PhD gyermekorvos, a Budai Allergiaközpont munkatársa.

Hirdetés

A szoptatásnak – tudományos vizsgálatokkal igazoltan – nagyon sok előnye van a mesterséges (tápszeres) táplálással szemben. Az anyatejes csecsemőkből okosabb gyermekek lesznek, kevésbé híznak el, kisebb a valószínűsége a cukorbetegség kialakulásának, valamint ritkábbak a légúti hurutos betegségek, hasmenések a szoptatás ideje alatt. Az allergia-megelőzésben is fontos szerepet játszik az anyatej: jelentősen csökkenti a csecsemőkori ekcéma, a tápszerek kiváltotta tejallergia gyakoriságát és a csecsemő-kisdedkori asztmás jellegű nehézlégzés jelentkezését.

Az anyatej fogyasztása nem unalmas a csecsemő számára, holott 6 hónapon keresztül naponta ötször-hétszer ezt kapja.

Az anyatejben kevesebb a vas, mint a tápszerekben, de jobban felszívódik, így ritkán lesz a baba vérszegény. Csak a D vitamin-pótlásról kell szoptatás alatt gondoskodni, egyébként az anyatej valóban mindent tud!

2009. szept. 14. 22:16
 22/41 anonim ***** válasza:
11%

Mi az , hogy nem tudsz szoptatni? Miért nem tudsz?

A kedvemért próbáld meg: tedd mellre gyakran és ne adj mást 1-2 napig! Nem fog éhen halni ne félj! Tedd mellre, valahányszor felsír!

A háboró alatt apácák mellre tettek bújtatott babát, csak hogy megnyugodjon, és egy idő után beindult atej.Neked biztos lehet még, szoktak kihagyni pár hetet.Ne szólj senkinek, csak próbáld meg! Azért nem szokott lenni, mert hamar adnak mást, mert nagyon sajnálják a kicsit. Nem baj ha sír egy kicsit, próbáld meg!

Kérem, most ne üssenek ki más tápszeres mamák, hadd legeyen ez csak a mi kis titkunk! Majd lepontoz a kérdező. ha akar!

2009. szept. 14. 22:21
 23/41 anonim ***** válasza:
73%

Nézd, mit találtam neked:

[link]

és tudod a "donortej" kifejezésről mi jutott eszembe?

Ha új szív kellene egy családtagodnak, vagy új vese, néznéd-e, hogy koszos-e vagy nem, vagy cigány vagy néger vagy csöves-e az adományozó? Nem! Hanem örökre hálás lennél!

2009. szept. 14. 22:28
 24/41 anonim ***** válasza:
Kedves 22,16 honnan az idézet,érdekelne?
2009. szept. 14. 22:33
 25/41 anonim ***** válasza:
75%

22:21 te nagyon agyas: azt írja, egy csepp teje sincs. A kedvedért éheztesse a gyereket napokig?

Nem vagy normális...

2009. szept. 14. 22:44
 26/41 anonim ***** válasza:
2009. szept. 14. 22:45
 27/41 anonim ***** válasza:

NA!

Itt van, megtaláltam: innen vettem én 22 valahányas

[link]

van linkgyűjtemény is

2009. szept. 14. 22:47
 28/41 anonim ***** válasza:
14%

22:44

tudok olvasni.

Elolvastam, úgy mondom, hogy megindulhat az még!

Nem poénból írtam. Én is szoptattam.

2009. szept. 14. 22:49
 29/41 anonim ***** válasza:

Érdemes ezt elolvasni:

[link]

Valamint beírod a Google-be ezt: anyatejes táplálás előnyei

és az első egy power point bemutató. Egyetemi anyag. Megnyitod, és a 10-oldaltól latin nevekkel (elkerült) betegségek neveivel, tápanyagösszetétellel elemzi az anyatejet, olvasd el! Orvostanhallgatóknak készült, de a lényeget megérted.

2009. szept. 14. 22:58
 30/41 anonim ***** válasza:
67%

Még csak pár hetes, hozass tejet, de komolyan mondom, még akár újra is indulhat, ha erőlteted! Nem hülyéskedni akarok, hanem tapasztalat. Csak azért írom, hogy tudd: van ilyen. Mint a terhesség alatt aki "menstruál" Az is rendhagyó, de előfordul.

Azért írtam, ha nincs is tej, ha mást eszik is a bébi, még érdemes mellre tenni rendszeresen, mert megesett már, hogy újraindult::: Nem ez volt a kérdés, de azért ide kapcsolódik, nem akartam titokban tartani.

2009. szept. 14. 23:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!