Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én kérdeztem, hogy tápszer...

Én kérdeztem, hogy tápszer vagy más anya teje? A gyerekorvos azt mondta hozassunk tejet.

Figyelt kérdés
Merjek szembeszállni vele,hogy én nem szeretném és maradnék a tápszernél?Mit csináljak????
2009. szept. 14. 18:52
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

Szia biztosan lehurrognak majd a válaszomért, de én nem tudnám feldolgozni, ha a babám más anya tejét kapná. Nem tudom megmagyarázni ezt az érzést.

Sajnos nagyon kevés tejem van, de mivel a kislányom kazeinérzékeny, nem is tudná más tejét meginni, mert teljesen tejmentes diétát kell tartanom.

Így én maradok a tápszer+ kicsi saját tej verziónál. Én azt tanácsolom, hogy ne hagyd magad befolyásolni a kérdésben! Tehát ne hozass tejet csak azért, mert az anyósod nyomást gyakorol rád. Csak akkor hozass, ha te is így érzed!

2009. szept. 14. 19:58
 12/41 anonim ***** válasza:
76%

Érdekes, mikor én feltettema kérdést, a gyerekorvosnak és a védőnőnek, ők a tápszert javasolták

Az ok, hogy nem eszik olyat az anyuka aki, tejet ad, hogy fájjon a hasa a babának, de mellette elszív 2 doboz cigit. Ki tudja mikor fürdött előtte, stb...

Szóval én is azt tanácsolom, hogy ha nem ismered személyesen a kismamát, akitől a tejet kapod, akkor tápszerrel etesd a babádat. Ja és még egy ami nekem pl. abszolút nem tetszett. Nekem mivel korszülött volt, 3 hétig kórházban volt. Na ott látsz érdekes anyákat. Büdösek, mosdatlanok, stb... Etetés után, azoknak a tejét is összekeverték a többi megmaradt tejjel, és oda adták a babáknak. Sajnos semmit nem tehettem ellene, de most is kiráz a hideg ha belegondolog, hogy a babám néha kinek a tejét kapta:(((

2009. szept. 14. 20:19
 13/41 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem, ha van lehetőséged anyatejet hozatni, mégiscsak az az igazi tápláléka a picinek. Bevizsgálják, igy nem lehet baja tőle, biztos nem árt "jobban", mint a tápszer! Legalább 4 hónapos koráig az óriási segitség a picinek, hogy a természetes táplálékot kapja. Valószinűleg a tápszertől sem lesz baja, én nem is ellenzem, de szerintem a gyerek érdeke mégis az, hogy a lehető legegészségesebb táplálékot kapja.
2009. szept. 14. 20:35
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

szakmai szempontból van egy sorrend.

1.Szoptatás

2.Lefejt tej(saját)

3.más anya teje

4.tápszer

Tulajdonképpen ezt minden nőnek fel kellene ajánlni aki nem tud szotatni.

De ha te ezt nem szeretnéd nem kényszeríthet senki rá.

2009. szept. 14. 21:24
 15/41 anonim ***** válasza:
86%
En 8 honapig adtam le anyatejet, termeszetesen betartva a szabalyokat, mivel az en babam nagyon hasfajos volt. A mellszivot mindig fertotleniteni kellett. Viszont csak hasonlo koru babanak lehet adni tejet, mivel mas az osszetetele, ezert a 6 hetes babadnak szoba sem johet a 8 honapos baba anyukajanak a teje. Velemenyem szerint az anyatej a legjobb egy babanak,plane, ha az orvos is ezt tanacsolta, de a te dontesed melyiket valasztod.
2009. szept. 14. 21:25
 16/41 anonim ***** válasza:
47%
Ne azt nézd, hogy most fáj-e a hasa vagy nem, hanem hogy megalapozhatsz neki egy életre egy erős immunrendszert. Hol ér fel ezzel pár átsírt óra?? De egy kis masszázs elmúlasztja a hasfájást. Ne utasítsd el a segítséget, csak mert spec. a nagyi találta ki, vagy az orvos! ha van tej, ne mondj le róla.Megteheted, persze, de miért választanád a rosszabb megoldást? Ha van jobb is? Nem csak a pillanatot kell nézni!
2009. szept. 14. 21:57
 17/41 anonim ***** válasza:
61%

Próbáld meg az ismerős anyukát! Érdemes! A tápszerhez bármikor visszatérhetsz. De ha csak egy hétig kap még tejet, már az is hasznos.

Legjobb lenne ha néha meg is szoptatná,mert maga a szopás élménye és izommunkája is nagyon hasznos lenne a picinek. Ha csak ritka élmény még akkor is!

2009. szept. 14. 21:59
 18/41 anonim ***** válasza:
36%

A büdös és mosdatlan anyukák teje ugyan olyan steril, és védőanyagokkal teli, mint a patyolat-tisztáké.Nem nyalogatni kell őket.Belülről sterilek, az anyatej steril anyag. Csak utólag lehet bepiszkolni esetleg.

De amúgy is a kicsik nem undorodósak, ezt csak később tanuljuk meg. Nekik az a lényeg, hogy puha meleg és finom legyen, a tálalás tovább nem érdekli.

2009. szept. 14. 22:03
 19/41 anonim ***** válasza:
45%
Azért még szoptatsz?
2009. szept. 14. 22:12
 20/41 anonim ***** válasza:
31%

"

schliessen

C

Kezdőlap

DR. IMMUN - Filozófia

DR. IMMUN - Termékek

Vásárlói vélemények

WebShop

Vásárlási tudnivalók

Kereskedelmi Partnereink

Munkatársakat keresünk!

.

Egészséges életmód

Rák ellen

Nyers táplálkozás

Alternatív gyógymódok

Egészséges receptek

Betegségek

Egészséges Szex

Baba Mama Szoba

Pszichológia

Szépségápolás

Masszázs

Hajhullás, korpásodás

Az emberi test

..

Idézetek

Ünnepek

E

Regisztráció

Hírlevél

Fórum

Linktár

Bannercsere

Apróhirdetések

Nyereményjáték nyertesek

Image

2009. szeptember 14. hétfő, Névnap: Szeréna, Roxána, Holnap: Enikő, Melitta

Küldjön minőségi képeslapot oldalunkról!

Az anyatej és a szoptatás előnyei

Az anyatej a legideálisabb és legteljesebb táplálék a kisbaba számára.

hirdetés

Minden szükséges anyagot megfelelő arányban tartalmaz, és legalább hat hónapos korig kielégíti a kicsi táplálékszükségletét.

* Az anyatej antitesteket tartalmaz.

* Ezek segítenek megvédeni a kisbabát a fertőzésektől, erősíti immunrendszerét.

* A kutatások kimutatták, hogy az anyatejjel táplált csecsemők egészségesebbek, kevesebb gyomor-bélrendszeri, légzőszervi megbetegedéstől és középfül-fertőzéstől szenvednek.

* Az anyatejjel táplált kisbabáknak ritkábban van székrekedése és pelenka okozta bőrgyulladása.

* Az anyatej védhet az allergiás megbetegedések, pl. az asztma és az ekcéma kialakulása ellen."

2009. szept. 14. 22:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!