Hogyan lehet rendszert vinni a szopizásba 3 hetes babánál?
Napközben többnyire sikerült beállni a 3 órás szopizásokra, többnyire alszik is minden etetés után. Viszont késő délután és estefelé nagyon nyűgös, sírdogál. Bármit csinálok, nem hagyja abba a sírást, csak akkor nyugszik meg, ha mellre teszem. (ilyenkor még nem telt el legtöbbször 2 óra sem az előző szopizástól számolva) Ilyenkor szopizik egy picit, max 5 percet, nem számítható igazán evésnek, és elalszik. Nem tudom felébreszteni, bealszik. Aztán leteszem aludni. Alszik 10 percet, fél órát mély álomban, majd felébred, és megint sír. Van olyan nap, hogy a kaki után megnyugszik, de akkor sem mindig.
Hogyan lehet kivárni vele a 3 órát ilyenkor?
Én úgy hallottam, azt javasolják, hogy legalább a két órát érdemes kivárni, nem szabad ráetetni, mert az (is) okozhatja a hasfájást.
Igény szerint adok neki (igény szerint 3 óra napközben), este van csak össze-vissza. Viszont szerintem fél óránként ill. óránként etetve hasfájást okozok neki.
Tornáztatom a lábát, masszírozom a pociját este. (első babám nagyon hasfájós volt, ő erős,kiabáló sírással jelezte) Igazából nem éles hasfájás ez szerintem, csak a sima bélmozgás okoz kellemetlenséget neki.
Az igény szerinti szoptatás szerint akár óránként is lehet etetni, ha úgy kéri?
Az igényszerinti szoptatás az azt jelenti hogy amikor a babakéri a cicit akár óránként is. Azt olvastam a babák öszönösen tudják hogy mennyi elég nekik tehát nem eszi túl magát ha ettől félsz.
Az én babám 4 hónapos nálunk pont fodítva van délelőtt szinte kétóránként cicizik,délután 3 óránként. de most kezd majd csak átállni azthiszem 4órákra
Ha úgy gondolod, h. talán a bélmozgások zavarják, próbálj neki adni Gripe Water-t (angol víz), nálunk nagyon bevált. Nem hasfájós a babánk, de sokszor a bélgázok távozásában ez sokat segít.
Nálunk is volt ilyen időszak, amikor estére nagyon nyűgös lett, ez azért van, mert addigra elfáradnak. 2 óránál korábban én sem adtam neki cicit, nem is lett hasfájós. Viszont volt egy alkalmom, mikor óránként etettem, mert azt hittem éhes, nem győzött bukni és fájt is a pocija a sok tejtől. Azt mondják, h. anyatejjel nem tudják magukat túlenni, hát szerintem meg igen. De 3 hetesen még nagyon pici, bármi baja lehet.
Esetleg két etetés között (főleg ha meleg van) adj neki pár korty forralt, lehűtött vizet.
Szerintem 3 hetes babánál még nem baj, ha gyakrabban eszik. Később viszont más a helyzet.
Én azt mondom, az én babám igény szerint szopizik. 3 óránként evett az elejétől, mert így igényelte, csak az első héten evett 1,5-2 óránként. Mondjuk nekem utána 1 hetet még a korán töltött kivizsgáláson.
Most 4 óránként eszik (plusz-mínusz 30 perc) és kezd beállni fix időpontokra is.
Így mobilabbak lettünk. 3 hónapos a lányom.
DE! 3 hetesen nem volt sok a rendszer, egyszer próbáltam beállítani, de a gyerek jobban tudta, mi kell neki, így ahhoz igazodtam.
A délutáni nyűgösség nekünk is megvan, kínozta a puki;büfi,estére megoldódott, fürdés után helyreállt a béke.
Babamasszázs nekünk segített (az a lapátolós mozdulat kihozta a szeleket), minden nap issza a gyerek a natúr gélt, így nem vagyunk hasfájósak.
Adj gyakrabban neki enni pár napig, hátha az segít, de javaslom mérd, hogy mennyit eszik 2-3 napig, mert lehet, hogy keveset vagy túl sokat eszik. Bár ez utóbbit nehezen hiszem el.
Remélem segítettem.
Köszi a válaszokat.
Szépen fejlődik, sőt! Már több mint 600g-ot hízott a kórházból hazaérkezés után.
Most kezdtem csak el mérni, már kíváncsi voltam, mennyit eszik. Tegnap délután 100g körül volt egy-egy evés, most délelőtt 60g.
Milyen az a lapátlós masszírozás?
talán malomkeréknek hívják a masszázsban.
tenyérrel indítasz és a külső tenyéréllel a hasán, a belső tenyéréllel felfelé ér véget a mozdulat a bordáktól lefelé a has aljáig.
Remélem így érthető...
Szia!
Én írtam a lapátolós módszert.
Örülök, hogy szépen alakultok, ügyesek vagytok!
Minden jót Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!