Hogy szoktattátok át szopizásba bealvó babótokat a kiságyba/saját magától való elalvásra?
Szia! Nem egészen hasonló a helyzet, de azért leírom nálunk hogy volt.
Kb. 5 hónapos koráig nálunk is cicin aludt el a kislányom, utána mi is becsempésztük az ágyába. Aztán észrevettem, hogy jobb, ha nem hagyom elaludni evésnél teljesen, hanem még félálmában beteszem az ágyába és én cumit tettem a szájába. Eleinte volt amikor felébredt, de hamar megszokta.
Fél évesen áttettük saját szobába. Ezt 2 nap alatt megszokta. Azóta vacsi, utána még játék, majd viszem aludni, beteszem az ágyba cumi, és 2 perc múlva alszik. Simán kijövök tőle. Most 10 hónapos.
Egy hátránya van, hogy cumi nélkül nem hajlandó aludni...
Remélem segítettem valamit.
Én 5 hónapos korától kezdve a cicizés után, ha még akart volna szopizni, mindig inkább a mutatóujjamat adtam neki, rögtön, ahogy végzett az evéssel. Ezt következetesen megtartottam. Ezt egész jól megszokta, így leszokott a cicin elalvásról. A cumit nem akarta elfogadni.
Aztán az önálló elalvásra meg úgy szoktattam rá, hogy nem hagytam elaludni az ujjamat szopizva, hanem átmentünk ketten egy szivacsra és megvártam, míg elaludt. Ez sokszor kb. 1 órát is eltartott, de fokozatosan átszokott a saját ujjára. Ha elaludt, betettem az ágyába.
Aztán 1 éves korában eldöntöttük, hogy nincs többé Anyával elalvás, addigra már tápis is lett, megkapta a cumisüvegből a kajcsit és betettük az ágyába, kapott egy nyuszit -igazából fél éves kora óta mindig bent volt az ágyában- amivel egyszer együtt aludtam, így anyaszaga volt, az lett az anyapótlék nálunk.
Az önálló alvásra szoktatás 2 nap alatt sikerült. Betettük az ágyába az evés után és kijöttünk. 6-12-18, stb. percenként visszamentem hozzá először és elmondtam neki, hogy most aludni kell, ott a nyuszi, aludjon vele. Aznap az utolsó alkalommal kb. fél órát sírt egy huzamban, összesen kb. 1 órán át sírt. Másnap már kevesebb lett, tulajdonképpen 2-3 nap alatt megértette, hogy ha kijövök a szobából, attól még biztosan vissza fogok menni és neki mostantól a nyuszival kell aludnia.
Kb. ennyi volt a története. :-)
Az égiháborúval szerintem nem szabad foglalkozni, igazából csak hozzád -a melledhez- van szokva, mint kellékhez és az helyett kell valamilyen pótlékot találni neki. Át kell menni egy másik szobába, ahol nem hallod a sírást. 1 éves korban már elég idős egy gyerek ahhoz, hogy egy kisállat is megfelelő legyen az elalváshoz.
Egyszer beszéltem egy anyukával, akinek a 1,5 éves gyereke több hónapon át csak úgy volt hajlandó éjszaka felébredés után visszaaludni, hogyha végig a szájában lehetett az anyja cicije, hajnal 4-től reggel 9 óráig. A férj dolgozni járt és csak ezt a megoldást tudták találni a helyzetre. Nekem ez elég intő példa volt ahhoz, hogy átszoktassam a gyerekemet valami másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!