Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Voltatok már pénzszűkében, de...

Voltatok már pénzszűkében, de mégis otthon maradtál a babáddal 3 évig?

Figyelt kérdés
2013. márc. 8. 13:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Az tényleg egy gyereket se köt le, hogyha otthon van anyukával kettesben. Kisfiam két éves.Délelőtt, délután a játszótéren vagyunk, összejárunk a szomszéd kisgyerekes anyukákkal. Ha esik az eső, átmegyünk egymáshoz, vagy játszóházba megyünk. Ennyi gyerek társaság bőven elég neki. Nem unatkozik egy percet sem,mert nem ülünk egész nap itthon. Köszöni szépen, remekül van.

Nem csak a bölcsi a megoldás a gyerek társaságra,és a szocializációra.A homokozóban is remekül lehet szocializálódni. Természetesen az más kérdés, hogyha anyukának vissza kell mennie dolgozni. Erre van a bölcsi. Nem arra, hogy " a gyerekem igényli a gyerek társaságot, én már kevés vagyok neki"

Szerencsére megtehetjük, hogy 3 éves koráig itthon maradok vele. Nem hiszem, hogy ettől károsodna...

2013. márc. 8. 14:15
 22/30 anonim ***** válasza:
Én maradnék 3 évet,de 2-t mindenképpen.Azért jobb bölcsibe adni 2évesen,hogy szokja a közösséget és minden betegségen átessen,különben oviból állandóan hiányzik majd.
2013. márc. 8. 14:22
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Én lányom 1 éves, de férjem nem engedi a bölcsit, azt mondja még túl korai, pedig mindkettőnknek az a szemlélete, h szeretnénk, ha megállna a lábán, önállóan nem esne kétségbe, könnyen oldódó lenne, aminek egész jó alapja, ha minnél korábban menne társaságba.... Na de azért nem ilyen korán! Ezt most úgy biztosítjuk, h sokat járunk vele társaságba, ismerősökhöz, akiknek hasonló korú v nagyobb gyerekei vannak. Egyelőre úgy látjuk, h ez bőven kielégiti a szociális igényeit.

Oviba fog menni, ez biztos. Pedig minket sem vet fel a pénz.

2013. márc. 8. 14:27
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

14:08 vagyok

Igen,ritka az ilyen munkahely,de megéri nekik.Van bölcsi és ovi is,bölcsibe 15,oviba 2 csoportba 20-20 gyerekkel.Viszont így nincs 3 évet otthonmaradó anyuka,hisz gyerek pár méterre,látni hogy elvannak,nem is túl drága.

Terhesen könnyített munka,így ritka hogy valaki 36.hét előtt elmenne táppénzre.

Több ilyen munkahely kellene,és nem itt tartanánk ahol most tart ez az ország.

Több nő merne szülni.

(nem magyarok a vezetők)

2013. márc. 8. 14:32
 25/30 anonim ***** válasza:
92%

nálunk 3 évesen fog majd oviba menni, akkor is csak délelőttre, ha tetszik neki, ha nem akkor majd szeptembertől. én otthon leszek a kis tesóval

Akkor sem mennék vissza dolgozni ha ütnének, igenis 3 éves koráig velem lesz. Nem azért szültem hogy idegenek neveljék fel (rosszul) a gyerekemet.

2013. márc. 8. 15:13
 26/30 anonim ***** válasza:
90%
Pénzszűkében vagyunk, leszünk, de a munkahelyem "megüzente", hogy pillanatnyilag nincs rám szükség. A fiammal babaklubba járunk szocializálódni. Szívesen maradok vele itthon 3 éves koráig, a pénzszűkét is majd megoldjuk valahogy...
2013. márc. 8. 15:18
 27/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm azért a válaszokat mindenkinek!!Eddigi álláspontom:marad a 3 év:))
2013. márc. 8. 15:23
 28/30 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem én is maradok 3 évig, hiszen nem szeretném magunktól elvenni ezt az időt. Soha többé nem lesz ilyen, csak a rohanás, esti beszélgetés és alvás... Én úgy gondolom megérdemli a gyermekem, hogy itthon legyen, és szeret is itthon lenni.
2013. márc. 8. 16:22
 29/30 anonim ***** válasza:
88%

Én is itthon leszek velük 3évig. Nekem van egy középsős fiam, a középső gyerekem nyáron lesz 3éves és őt sem irattam bölcsibe, mivel itthon vagyok, és van még egy egyévesem is.

A középső van most olyan életkorban, hogy mehetett volna bölcsibe, de nekem eszembe sem jutott. És ő egyátalán nem az a tipus, aki igényli, hogy menjen is. És ezt nem csak azért modnom, mert én kötöm magamhoz. Neki elég napközben a kicsi tesó társasága - mert remekül elvannak együtt és egymás mellett- délután pedig a nagyobb tesóval már tényleg együtt játszás megy. Úgyhogy neki elég ez a társaság.

Ősszel majd megy az ovodába, de én maradok a kicsivel is itthon, betölti a 3évét, de mivel ő tavaszi, így már arra a 1-2hónapra nem fogom oviba vinni, majd csak ősszel, ugyhogy lényegében 3,5éves koráig itthon leszek vele. Nyáron úgyis a két nagyobb is itthon lesz, ugyhogy eleve nem is akarom úgy kezdeni a munkát, hogy nyárra egy csomó szabit kivegyek, hogy tudjam őket hovarakni.

ÉN nagyon élvezem a gyerekekkel az időt, sokat kell velük foglalkozni, de én is úgy gondolom, hogy 3éves korig nekik velünk, az anyukájukkal a legjobb. Szerencsére- ha szűkösen is, de mi is megtehetjük, hogy itthomaradjak.

2013. márc. 8. 21:40
 30/30 anonim ***** válasza:

Tényleg nem rád vonatkozóan írok kedves kérdező, mert nem ismerlek, de nálunk pont most van hasonló helyzet a tágabb baráti körben!

Mi jól állunk anyagilag, mégis, ha a fiam két éves lesz, megy bölcsibe, mert hiába keres a férjem jól, saját vállalkozásom van, amit muszáj teljesen értékűen csinálnom!

Na szóval ez a barát anyuka, bár nem állnak jól, sőt, 3 éves koráig marad a gyerekkel. Közben minden alkalommal elmondja,hogy hú de jó nekem,mert meg tudom venni mondjuk a hipp-es bébiételt gondolkodás nélkül, vagy el tudom vinni a vesetágulatos babám 8 ezerért magán uh-ra, sőt emellett még "ránk" a férjemmel is marad pénz!

Most erre mit lehet reagálni! Hogy én sem szívszerelemből megyek vissza dolgozni,hanem azért,hogy majd a 2. gyereknek is ezeket meg tudjam adni!

2013. márc. 10. 05:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!