Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is utálja a babája hangját?

Más is utálja a babája hangját?

Figyelt kérdés

3 hónapos a lányom, egy ideje egyre erősebb a hangja.

Ha csak szórakozásból "beszél" még elmegy, de ha fáradt és emiatt hangoskodik az idegtépő.

Nem sír, csak idegesítő fejhangon gügyög, "áá"-zik, nyűglődik.

Az éjjel még rosszabb, néha minden ok nélkül hirtelen velőtrázóan felüvölt.

Egyedül nevelem, segítségem sincs, hogy néha elszabadulnék pihentetni az idegeim.

Gondolatban már milliószor betettem a mélyhűtőbe, kidobtam az ablakon, nejlonzacskóba csomagoltam stb.

Mást is kikészít ez a nyűgös időszak?

Hogyan vészeljem át anélkül, hogy ártanék a lányomnak???

Nem azt kérem, hogy forduljak orvoshoz bla-bla, hanem valóban hasznos tanácsokat várok, mert ez így nagyon nem jó.

2013. márc. 7. 19:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
2es vagyok! Pont ezért van szükséged segítségre! Tudjuk mind, hogy nehéz ez az időszak, de ennyire nem szabadna, hogy kikészülj! Fontos lenne, hogy belásd, hogy gond van!
2013. márc. 7. 19:27
 12/28 anonim ***** válasza:
itt egy hasznos tanács: fordulj orvoshoz. és ezt a legkevésbé se bántásnak szánom.
2013. márc. 7. 19:49
 13/28 anonim ***** válasza:

Alapvetően a nő úgy van összerakva, hogy idegesítse a babasírás, különben simán hagynák egyesek órákig bőgni, éjjel is azért ébrednek fel a nők. A férjem simán alszik, ha mellettünk bőg a gyerek.

Pláne, ha egyedül neveled, ez fokozott lehet nálad. De azért tényleg elég súlyos, amit leírtál. Nekem sem jutott soha eszembe, hogy kárt tegyek benne. Azon gondolkodtam, hogy a nagymama igazán elvihetné egy hétre, de ez volt a maximum.

Ha segítséget nem tudsz kérni, azért járj el otthonról az is sokat segít, vannak kifejezetten baba-mamás foglalkozások. Jön a tavasz, legyetek kint sokat, az is segít a depresszión.

Ha valakit idegesít a gyermek sírása, meg a gyerekágyi depresszió nem szégyen. Kérj a védőnőnőtől segítséget, ha rokonaid nincsenek.

2013. márc. 7. 19:54
 14/28 A kérdező kommentje:

Nem gyermekágyi depresszióm van.

Sajnos 1 hónapja eltávozott a drága férjem, azóta vagyok magamba zuhanva, ezért zavar minden.

Idővel biztos jobb lesz, ezért érdekel, mit tehetnék addig is.

Gyógyszerekkel nem fogom magam tömni, ez nem segít a lélek fájdalmán.

Sétálok vele minden nap, de a délutánok, éjszakák nagyon rosszak.

2013. márc. 7. 20:03
 15/28 anonim ***** válasza:
33%

Még mindig 2-es vagyok, biztosan nem gyerekágyi depresszió, de nem csak ez a fajta létezik! Ha most hagyott el a párod és még egyedül is maradtál segítség nélkül, hidd el nagy rá a valószínűség, hogy komoly depressziód van, és azt kezelni kell, mert nagyon súlyos következményei lehetnek! Gondolj a gyerekedre, mert neki kell az édesanyja, egészségesen!

Nem csak gyógyszerekkel gyógyítanak az orvosok, főleg a beszélgetés ami a legtöbbet segít! De elmondhatod neki is hogy nem szeretnél semmi szedni, és biztos ajánl valami megoldást!

2013. márc. 7. 20:16
 16/28 anonim ***** válasza:
47%

Nem kell magadat gyógyszerrel tömnöd, csak keress fel egy pszichológust! Az csak beszélget. Segít feldolgozni a helyzetet, tud tanácsot adni.

Amúgy meg itt sokan válaszoltak, mindenki leírta azt, hogy hogyan érez és mi lenne a legjobb megoldás. Ugyanis amit te érzel, arra nincs más megoldás. És kár ezért mindenkit lepontoznod, aki véletlenül is segíteni akar!

De tudod mit? A te dolgod! Ha te magad nem akarsz segíteni magadon, más se fog!

De tudod, ha így folytatod, lehet meg is teszed azt, ami még csak gondolati síkon fut benned...De ne adja Isten!

2013. márc. 7. 20:34
 17/28 anonim ***** válasza:

A gyerekágyi depresszió nem kifejezetten a szülés után jön rá a nőre, hanem akár rá egy évre is.

Bár neked valóba nem ilyen egyszerű, mivel csalódtál a párodban. Beszélj a védőnővel.

2013. márc. 7. 20:36
 18/28 anonim ***** válasza:
Eltávozott a férje = meghalt, nem pedig elhagyta.
2013. márc. 7. 20:44
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
En is egyedul nevelem a 9 hos kisfiamat, meghozza nem is akarmilyen tortenet all mogottunk az apukaval, aki sehogyan sem segit minket, igy terhesseg alatt is, azota is nemcsak 200% anya vagyok, hanem a penzkereso is sajnos a csaladban :(. Ez ugy nezett ki, gyakran, hogy ejjel forditottam, nappal pedig a gyerekkel foglalkoztam, es a vegletekig kimerultem. Tudom, hogy mennyire nehez egy gyerekkel, es en is nagyon depresszios lettem, de mivel falun eltem, pszihologus meg a kornyeken sem volt. Ha teheted, bizd ra a gyereket egy rokonra, es menj el valahova egyedul, nagyon messzire. Maradj addig, amig eleg erot nem erzel ahhoz, hogy folytasd. A kisbabad nagyon szeret teged, es nagyon bizik benned, a vilagot jelented a szamara, mint ahogyan senki masnak. Ne hagyd ot cserben! De aludd ki magad, ez a legfontosabb. Amikor csak teheted, aludj, aludj, aludj. Ez segit. Ha kipihent vagy, konnyebb. Szedjel magneB6 vitamint nagy mennyisegben, ez az idegrendszert tamogatja. Ha teheted, beszelj pszichologussal, eros terhessegi depressziod van, ez nem te vagy, hanem a depresszio szol beloled.
2013. márc. 7. 20:54
 20/28 anonim ***** válasza:
Biztos nem utálod a babád hangját, csak fáradt vagy. Keress valakit akivel összejárhatsz, szintén újdonsült anyukát. Felváltva lehetnétek hol egyikőtöknél, hol a másiknál, a babák összebarátkoznak, ti beszélgettek, sétáltok. Egyikőtök vigyáz a gyerekre, a másik elmegy ügyintézni, vásárolni.
2013. márc. 7. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!