Engedjük vagy ne? Mennyi idős korában lehetnek egy helyen a babák /1 év/ lakásban élő kutyussal?
Bármikor együtt lehetnek, de felügyelet nélkül nem szabad őket egyedül hagyni.
Nekem van egy nagyon jámbor kutyám, dobolhatnak rajta a gyerekek, mászhatnak a hátára, a múltkor megtépték a fülét, még csak oda sem morgott, de akkor sem hagynám őket egyedül.
Láttátok azt a videót, amikor a család kedvence nyugodtan fekszik a padlón, anyuka kezében az újszülött, apuka is ott van, nagyszülők, és egyszer csak felugrik a kutya, kikapja az anyuka kezéből az újszülöttett és szétmarcangolja???
Le lehet pontozni, de nálunk ki van zárva bármiféle kutya a gyerek közelébe. Tenyésztettem kutyát, tartottam elég sokat, de gondolom tisztába vagytok vele, hogy olyan nincs, hogy ismered a saját kutyád! Elég egy vékony sikítás, vagy hiszti a kisgyerektől, ha már jár, kb egy magasságba lesz a kutyával. Akármikor megkaphatja! Még egy jámbor jószág is.
Inkább legyetek óvatossak, mintsem ha már megtörténik a baj bánkódtok hogy miért engedtétek ezt meg.
A kutya "falkalény", nekem az a véleményem, hogy az az ember tartson kutyát, aki tisztában van a falka működésével és érti a kutyát is! Sajnos ezt kutyatartóként nem így tapasztalom...
Kisgyermek melletti kutyatartásnál a hierarchiának óriási szerepe van! A kutyának meg kell értenie, hogy ő az UTOLSÓ a családi hierarchiában, tehát övé az omega szerep. A kisgyermek születésével egy dominánsabb, falkavezérségre törekvő kutyánál várható, hogy rivalizálásba kezd. És itt jön a képzett és okos gazdi, aki ezt tudja kezelni, ki tudja alakítani a rangsort! Ugyanúgy, mint a farkas falkában! A kutya akkor fogja jól érezni magát a családban, ha biztos helye van és ez a szerep nem a vezérség az emberek között.
Jó idegrendszerű kutya, akivel folyamatosan (!) foglalkoznak, képzik, és rendben van a helye, nyugodtan tartható gyermek mellett. De, sohasem egyedül!!!! Egy állat ugyanis mindig ösztönlény marad, 100%-osan nem szabad benne megbízni.
Valószínűleg, hogy a babát őrizni fogja és vigyáz rá, kisgyermekkel eljátszik és ez nagyon jó hatással van a gyermek fejlődésére is (szocializáció, empátia, érzelmek).
Viszont amíg kicsi a gyermek és nem tudja a kutyát irányítani, semmiképpen nem szabad őket felügyelet nélkül egyedül hagyni.
Ha betartjátok a szabályokat, foglalkoztok a kutyával (kiképző segítségével), akkor egy nagyon pozitív és gyümölcsöző állat-ember barátság áll előttetek. Én ezt kívánom nektek tiszta szívből!
egy szintén kutyatulajdonos anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!