Kislányom nemrég múlt 6 hónapos, és hétfőn felállt a kiságyában. Az orvos azt mondta ne engedjük állni, mert görbe lesz a lába! Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?
Az én kisfiam is ennyi idősen állt fel. Utánna állva közlekedett a bútorok, és az ágy mellett. 10 hónaposan indult el egyedül, azóta megy, már majdnem szalad is néha! Most 12 hónapos:)
Hagyjad nyugodtan, ha állni akar, az én fiamnak egyáltalán nem görbe a lába! Neki se lesz az.
2 gyerekes anyuka
Amit magától csinál az nem káros! Elérte azt a fejlettségi szintet, hogy állni tud!
Az én kisfiam is 6 hónaposan állt föl, és gyönyörű csinos lábai vannak. Amikortól először felállt, az lett a hobbija, minden percben ezt csinálta, ha csak meg tudott valahol kapaszkodni. Tehát megakadályozni nem lehet, de hát minek is kellene?! Arra ösztönözd még, hogy másszon is sokat, mert a két folyamat (felállás, mászás) egymással párhuzamosan a legjobb a gerince, izomzata fejlődése szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!