Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nestlé Aquarel ásv. Vizet...

Nestlé Aquarel ásv. Vizet lehet forralás nélkül adni 5 hónapos babának?

Figyelt kérdés
2013. márc. 4. 22:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kisbabáknak tilos adni ásványvizet ,mert sok benne az ásványi anyag amire nekik nincs szükségük és megterheli a szervezetüket.Áltagosan kb 1éves korig szokták a csapvizet adni nekik forralva vagy babavizet ,de azt is fel kell forralni felbontástól számított 24 óra után.
2013. márc. 4. 22:42
 2/12 anonim ***** válasza:

Pontosan, ahogy az első írta.

Mondjuk én úgy tudom, egy ásványvíz fajta mehet a babáknak, ez a szentkirályi.

2013. márc. 4. 22:50
 3/12 A kérdező kommentje:

A szentkirályira rá van írva, hogy forralás nélkül is lehet adni, a Nestlének jobbak az arányai (sokkal kevesebb Na), ezért gondoltam volna, hogy jobb.

Csapvizet egyébként semmiféleképp nem adok neki, nem mérgezem vele még forralt állapotban sem.

2013. márc. 4. 22:59
 4/12 A kérdező kommentje:
Miért tilos adni ásványvizet hisz alacsony az ásványianyag-tartalmuk?
2013. márc. 4. 23:02
 5/12 anonim ***** válasza:
65%

Mert az ő veséjüknek még nem tesz jót.

Amúgy pedig pont a Nestlé Aquarel az a víz, amit lehet adni kisgyereknek pont azért, mert alacsony a Na tartalma. Mivel nem babavíz, nincs is ráírva, de hasonlítsd össze a Szentkirályival, szinte ugyan az. Még mielőtt bárki bele kötne, ezt egy gastrós prof mondta még a kórházban... :)

2013. márc. 4. 23:20
 6/12 anonim ***** válasza:

A PET palackos vízzel mérgezed őt, nem a csapvízzel! Ezzel kapcsolatban nagyon nagy a tévedés az emberek fejében! A magyarországi csapvíz minősége kiváló, sokkal kevesebb benne a kimutatható mikroba, mint a palackos társában. A PET palack ezen kívül helytelen tárolás esetén xenoösztrogén tartalmú vegyületeket ad ki magából, ami képes hazavágni az endokrin rendszert. Ez nem csak mendemonda, hanem sajnos tény! Azt sajnos nem lehet tudni, hogy a boltban mennyi napfény érte ezeket tárolás közben.

Nyugodtan add neki a csapvizet, azt rendszeresen ellenőrzik, igazából még forralni sem kellene, csak elővigyázatosságból ajánlják. Egyedüli kivétel Makó környéke és egyes alföldi régiók, ahol magas a víz arzén tartalma. Budapest és környéke, a nyugati és déli tájakon kiváló a csapvíz.

2013. márc. 5. 12:24
 7/12 A kérdező kommentje:

Kérlek ne győzködj a csapvíz minőségéről! Még én se iszom meg, nemhogy a babának adjam. A Nestlé jó, csak nem tudtam, hogy forralás nélkül lehet-e adni.

Egyébként: "Vezetékes vizünk minősége bizonyos határértékek között változó, egyes ásványi anyagok felső határértéke esetenként meghaladja a csecsemők számára javasoltat. A csapunkból folyó vizet a régi vezetékekből kioldódó nehézfémek is szennyezhetik. Forralással elpusztítjuk a vízben lévő esetleges baktériumokat, ám a nehézfémsókat, nitrátot, nitritet, klórt nem tudjuk eltávolítani a vízből. " - ez csak egy példa...

2013. márc. 5. 20:56
 8/12 A kérdező kommentje:
Ne vicceljetek már, hogy jobb a csapvíz...
2013. márc. 5. 20:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Te az internetről tájékozódsz helytelenül én pedig a vízműves kollegáktól és Magyarország egyik legjobb endokrinológusától a xenoösztrgénekkel kapcsolatban. Természetesen Te döntöd el, mit adsz inni a gyerekednek, de akkor tájékozódj részletesen, mielőtt döntesz.
2013. márc. 6. 11:35
 10/12 A kérdező kommentje:
Tudod honnan tájékozódok? Kinyitom a csapot, megtöltök egy poharat vízzel...meg próbálnám meginni, de már a szagától is rosszul vagyok. Évek óta ásványvízzel főzünk. Egyébként magas a vizünk bórtartalma is, ami nem egészséges a babának.
2013. márc. 6. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!