Nestlé Aquarel ásv. Vizet lehet forralás nélkül adni 5 hónapos babának?
Pontosan, ahogy az első írta.
Mondjuk én úgy tudom, egy ásványvíz fajta mehet a babáknak, ez a szentkirályi.
A szentkirályira rá van írva, hogy forralás nélkül is lehet adni, a Nestlének jobbak az arányai (sokkal kevesebb Na), ezért gondoltam volna, hogy jobb.
Csapvizet egyébként semmiféleképp nem adok neki, nem mérgezem vele még forralt állapotban sem.
Mert az ő veséjüknek még nem tesz jót.
Amúgy pedig pont a Nestlé Aquarel az a víz, amit lehet adni kisgyereknek pont azért, mert alacsony a Na tartalma. Mivel nem babavíz, nincs is ráírva, de hasonlítsd össze a Szentkirályival, szinte ugyan az. Még mielőtt bárki bele kötne, ezt egy gastrós prof mondta még a kórházban... :)
A PET palackos vízzel mérgezed őt, nem a csapvízzel! Ezzel kapcsolatban nagyon nagy a tévedés az emberek fejében! A magyarországi csapvíz minősége kiváló, sokkal kevesebb benne a kimutatható mikroba, mint a palackos társában. A PET palack ezen kívül helytelen tárolás esetén xenoösztrogén tartalmú vegyületeket ad ki magából, ami képes hazavágni az endokrin rendszert. Ez nem csak mendemonda, hanem sajnos tény! Azt sajnos nem lehet tudni, hogy a boltban mennyi napfény érte ezeket tárolás közben.
Nyugodtan add neki a csapvizet, azt rendszeresen ellenőrzik, igazából még forralni sem kellene, csak elővigyázatosságból ajánlják. Egyedüli kivétel Makó környéke és egyes alföldi régiók, ahol magas a víz arzén tartalma. Budapest és környéke, a nyugati és déli tájakon kiváló a csapvíz.
Kérlek ne győzködj a csapvíz minőségéről! Még én se iszom meg, nemhogy a babának adjam. A Nestlé jó, csak nem tudtam, hogy forralás nélkül lehet-e adni.
Egyébként: "Vezetékes vizünk minősége bizonyos határértékek között változó, egyes ásványi anyagok felső határértéke esetenként meghaladja a csecsemők számára javasoltat. A csapunkból folyó vizet a régi vezetékekből kioldódó nehézfémek is szennyezhetik. Forralással elpusztítjuk a vízben lévő esetleges baktériumokat, ám a nehézfémsókat, nitrátot, nitritet, klórt nem tudjuk eltávolítani a vízből. " - ez csak egy példa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!