Milyen volt gyermeketeknél a bárányhimlős időszak?
Kislányom 10 hónapos, most bárányhimlős. Anyukák, légyszives írjatok, a ti gyermeketeknél milyen volt? Mire számítsak? Mennyi idős volt gyermeketek, amikor elkapta?
Az én kislányomnak tegnap óta hőemelkedése van, mondjuk kb fél órája már 38.3 (levonva a fél fokot). 3 nagyobb, hólyagos kiütése van (szemöldöke felett, nyakán és fenekén), és 5-6 kisebb sima pötty a hátán, combján, hasán.
5 éves volt a fiam mikor kijött rajta nyáron. Fél óra leforgása alatt tele lett pöttyökkel, mindenhol.
Volt egy kis hőemelkedés közben, de semmi extra pár nap alatt szépen gyógyult, hegmentesen. (lekopogom)
Nekem január-februárban voltak bárányhimlősek a lányaim. A nagyobb hozta az oviból, ő 4,5 éves. Rajta kevesebb pötty volt, bár az arcán is volt, el is kaparta a homlokán meg az orrahegyén....
A kicsi pontosan a nagyobb első pöttyei után 2 héttel lett pöttyös, neki sokkal több jött, viszont az arcán egy sem. Ő 2,5 éves.
Mindkettőnek enyhe hőemelkedése volt az első pöttyök estéjén és az első éjszakát vakarózták át, amikor már puklik lettek a pöttyökből,akkor mindkettőt legalább 4x be kellett szórnom a mentolos hintőporral.
Az első pár nap volt rosszabb, akkor többször zuhany és porozás, meg a kisebbnek volt a nyelve hegyén is egy pötty, amitől nem tudott enni.
Sajnos még mindig látszanak a piros kis foltok, nagyon lassan múlik a kis bőrükről, de összességében sokkal könnyebben átestek rajta, mint amire számítottam.
Mielőbbi gyógyulást nektek is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!