Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, hogy nem nagyon mond még...

Baj, hogy nem nagyon mond még értelmes szavakat a lányom?

Figyelt kérdés
Kislányom 11 hónapos múlt, és még nem igazán mond értelmes szavakat. Mindent megértet amit akar, és meg is érti amit mondok neki, csak azt mondja hogy nem, baba, dádá, tetete, meg hasonlók, ja és a húgomat Kittinek hívják, és neki szokta mondtani hogy titti. Egyébként már 10 hónaposan elindult egyedül, és azt is olvastam, hogy a mozgás és a beszéd nem fejlődik egyszerre. A védőnő azt mondja hogy 1 éves korára már kell mondania ilyeneket hogy vau, sihuhu, apa, anya meg hasonló szavakat. Baj hogy ezeket még nem mondja, inkább csak halandzsázik össze-vissza?
2013. márc. 4. 12:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez most komoly,hogy ennyi idősen már beszéljen teljes szavakat?Én ismerek olyat,hogy 2 évesen 1 szót sem tud,és olyat is aki 8 hósan mondott pár szót.(Ez utóbbi tesómék kisfia)Szerintem ne aggódj fog még ő is beszélni :) Majd még meg is unod:)
2013. márc. 4. 12:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát én is ledöbbentem, mikor 1 éves volt a lányom és a védőnő megkérdezte, hogy beszél-e már? És kb annyit beszélt akkor, hogy vau, meg apa. De mindenre ezt a két szót használta. Megijedtem, hogy biztos le van maradva. De aztán egyik ismerős mesélte, hogy az ő kisfiuk onnantól kezdett beszélni, hogy bekerült a bölcsödébe, de azóta be sem áll a szája. Szóval két éves koráig meg se szólalt.

Az én lányom most 20 hónapos, most már ezeket mondja:

Ott van. Hol van? Pá, Anya, apa, mama, papa, gó (golyó), da (labda), kuku (kakaó), kann (kanál), támn (kapcsoló), bo (bogyó és babóca), autó, tu (tócsa), ka (csigabiga)

Na, kb ennyit beszél, meg persze halandzsázik az saját nyelvén. De ő is megérteti magát, meg én már értem nagyjából az ő nyelvét is, hogy mit szeretne. De ha könyvet nézegetünk és kérdezem mi hol van, mindent megmutat, csak nem mondja még. Nem erőltetem (ezt nem is lehet), majd elkezd egyszer beszélni, akkor meg majd az lesz a baj, hogy de sokat beszél :-)

11 hónaposan ne aggódj még, nem kötelező 1 éves korra beszélni, úgy ahogy nem kötelező 1 éves korra járni sem. Majd ő a saját ritmusában szépen mindenre rájön. Biztos sokat foglalkozol vele, az a lényeg! Attól, hogy nem mondja még raktározza ő a kis buksijában és ha majd eljön az ideje előhívja!

2013. márc. 4. 15:07
 3/3 anonim ***** válasza:
Igazán érdekes a védőnőd! A kislányoknak 2 éves korukig kell megszólalniuk. A tiéd ezt már túlteljesítette. Az én lányom, most 19 hónaposan kezdett el "beszélni". De csak annyit mond, hogy vau-vau, háp-háp, gyí-gyí. De ezen kívűl nincs értelmes szava (se papa, se anya, semmi).
2013. márc. 4. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!