Hogyan és mikor kezdjem a hozzátáplálást?
Nincsenek kőbe vésett szabályok arról, hogy mi legyen az első. Az almát sok gyerek nem szereti ( én felnőttként sem rajongok érte). Első étel lehet pl. sütőtök ( kislányom ezt imádta), cékla, répa, krumpli, barack- bár az ilyenkot nehézkes.
Az idő pedig- ugye mondják, hogy a 6 hónapig tartó kizárólag anyatej/ táp teljesen megfelelő- 5,5- 6,5 hó között ( akár 7 hósan elkezdve) sem késtek le semmiről.
Csak, hogy élő példát tudjak mondani, az én drága kislányom napra pontosan 24 hetes volt, amikor kikapta a banánt a kezemből, és azt tömte, majdnem egy egészet megevett. Majd gondoltam, elég érett, nincs sok a fél éves korig, hajrá. Banánon ( amit egyébként pl csak 7 hótól javasolnak) kívül semmit nem volt hajlandó megenni egészen 6,5 hónapos koráig ( sem alma, sem krumpli), aztán megpróbáltuk a sütőtököt. Az megint ízlett neki.
A lényeg, hogy mindig várj 2-3 napot egy új étel kínálgatása előtt, így egy pocakfájásnál, allergiás reakciónál, székrekedésnél ( bárminél) fogod tudni, hogy melyik okozta.
Jó kóstolgatást!
Örülök, hogy a répa ízlett! Valószínűleg az íz volt az oka, az alma savanyú... Egyébként ezek az első ételek ritkán okoznak bajokat, de jobb biztosra menni. A krumpli meg a banán néha- nálunk mondjuk sosem volt szerencsére semmitől baj. Később majd 7-8 hónaposan a narancs- mandarin amire figyelni kell, de odébb van még.
Ha a későbbiekben bármi kajás kérdés eszedbe jutna, ha gondolod írj bátran! :) Eléggé otthon vagyok a témában :)
Szia!
Az én védőnőm sem az almát ajánlotta első ételnek, hanem a zöldségeket: cékla, sütőtök, krumpli, répa. Pár hét múlva én is elkezdem a hozzátáplálást, nem várom meg míg betölti a 6 hónapot. A kisbabám anyatejes, 4 hónapos múlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!