4,5 hónapos kislányom nem nagyon hízik, szerintem nem elég a tejem. Kezdjem el a hozzátáplálást vagy tápszer?
Mit értesz azon, hogy "nem nagyon hízik"?
A hozzátáplálást elkezdheted, de ahhoz idő kell, hogy egy teljes adag tápláló gyümölcsöt megegyen. A gyümölcs amúgy is gyorsan emésztődik, nem fogja hosszan elverni az éhséget. Amíg elértek a kalóriadúsabb (babakeksszel, tejpéppel, gabonapéppel dúsított) gyümölcsig, vagy tartalmas főzelékig, addig éhes maradhat a kicsi.
Én inkább tejpéppel vagy tápszerrel egészíteném ki az étkezéseket.
Az enyém 4 hós. Nagyon lassan hízik, viszont nő, mint a gomba.
Én már nem adnék neki tápot, inkább hozzátáplálnék a helyedben.
Az enyém anno két hónapig nem hízott semmit, de nem kezdtem el adni neki mást, továbbra is szopizott. Viszont közben 5 centit nőtt és a mozgása is beindult.
Kérdező, ne csak a hízását nézd, abból önmagában semmi fontosat nem fogsz megtudni. Ebben az életkorban annyi minden történik, hogy már nemcsak a súlynövelésre fog fordítódni a bevitt energia, sőt. Ha továbbra is úgy hízna, mint az elején, hamarosan kismalac lenne...
6 hónapos korig, ha sehogy sincs elegendő tejed, tápszert érdemesebb adni, ugyanis az felel meg inkább a baba igényeinek és emésztőrendszerének, nem a szilárd táplálék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!