Miért van ez a versengés az anyukák között, hogy kinek a babája ügyesebb, okosabb, csinál hamarabb dolgokat?
Nekem azzal nincs bajom, ha az anyuka büszke a gyerekére, és esetleg dicsekszik vele, normális dolog. Csak azt utálom, amikor lesajnálnak, már-már betegnek tartják az enyémet, mert néhány dolgot később csinált, mint az övé.
(a kisfiam 10 hónaposan kezdett kúszni, és most 1 évesen kezd csak mászni és ülni, képzelhetitek mennyi szánakozó beszólást kaptunk már, pedig teljesen egészséges, és más dolgokban nagyon ügyes, csak valahogy mindenkit csak a mozgásfejlődése érdekel - izomagyú társadalom)
Az egyik ok szerintem,hogy a legtöbb anyuka, nem igazán tud mással foglalkozni, mert otthon van a gyerekkel!
Másrészt, sokan úgy gondolják,hogy az, hogy a gyerek hamarabb csinált valamit, az az ő érdemük! Pedig sok közük nincs hozzá!:)
Nyilván én is büszke vagyok a fiamra, de mivel itthonról is dolgozom, nekem nincs annyi időm azzal foglalkozni,hogy mikor mit csinál a gyerek, meg,hogy dicsekedjek vele! Ha megkérdezik, akkor elmondom, de magamtól nem igazán!
Én egyébként sem szeretem, ha a két felnőtt embernek a gyereken kívül nincs más témája!
De az ilyet,hogy Józsika mikor állt fel, meg pont l.sz.rom! :) Az Józsika volt, az én gyerekem, meg az én gyerekem!
Versengés...nevezhetjük annak is, engem sem igazán zavar ha séta közben elmondja 1-2 ismerősöm, hogy képzeljenm ma ezt és azt csinálta a fia/lánya, vagy kibújt végre a foga, vagy felült, vagy kimondott egy új szót stb. Engem inkább az azvar, hogy az egyik bántja a másik gyerekét. Nem saját példa de egy jó ismerősöm mesélte, hogy két egykorú fiú az egyik "A" fiú ügyesen motorozik míg a másik "B" fiú csak most kezdte, ezért nem tudja rendesen hajtani magát stb, ügyetlenebb mint a "A" gyerek, erre az "A" gyerek anyukája megjegyzi, hogy ez azért van, mert "B" agyilag fejletlen és le van maradva. Mert az etalon az ő "A" fia.
Ez bántó, és sértő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!