Kisfiúknak mikortól kéne a kukijukat mozgatni?
Fiam 6 hós elmúlt,és teljesen zárva van. Védőnő szt már a makknak látszani kéne. Neki semmi :(
Nagy a baj? Mit csináljak? Meddig kéne megindulni?
Most fürdésnél kezdtem neki mozgatni. Mikorra várjak eredményt?
Köszi
Nekünk a védőnő már az elejétől mondta, hogy fürdésnél mindig mozgassuk meg egy picit. Aztán kb. 8 hónaposan kétségbe estünk, hogy még alig látszik ki a hegye.
Aztán kiderült, hogy túl bátortalanul csináltuk (persze senki nem mutatta meg, hogy hogyan kell), és egyszer valahogy sikerült jól hátrahúzni, egyáltalán nem volt letapadva, és csak csodálkoztunk, hogy jéééé, már ennyire feljön?!
Szóval lehet, hogy csak nem jó a technika.
sziasztok
a kisfiam 4 hónapos lesz,onnantól húzogatom neki a bőrt mióta hazajöttünk a kórházból,védőnő tanácsára,de csak annyit szabad amennyit enged,esti fürdetésnél a vízben szépen húzogatni 1-2 szer,4 hónap alatt már több mint egy ujjbegynyit engedett a bőr,nem tudom jobban megfogalmazni,ráadásul ez nekem új,mert az első gyerkőcöm kislány vele nem voltak gondok :)
anyósom viszont nem elégedett mert azt mondta jobban kéne húzogatni mert ha nem, fel fogják vágni vagy rántani a bőrt neki..de a védőnő azt mondta 6 éves korukig kell ennek rendeződnie!!!!
na ki tudja ezt..
én szépen finoman húzogatom aztán majd meglátjuk mi lesz...
én is azt hallottam, h ráér még, ezért nem csináltam. szomszinak 4 gyerekből 3 fiú, és ő 4 hónál azt mondta, h még nem kell.
Dokival nem találkoztunk ma, így nem tudtam rákérdezni.
hát, igen: most erősen vagy sem. picit húzogattam neki, amennyit engedett.
akkor próbálkozok így még 1-2 hétig, és ha nem, akkor kétségbeesek :) :S
Nálunk anyu az okos ilyen téren. De erre a válasz: mintha nem tudnád, h két lányom van :D
Jól van, próbálkozok.
Köszönöm!
Egyáltalán nem kell rángatni, egészen kamaszkorig normális, ha nem jön fel rajta teljesen a bőr.
Ha rángatod, azzal mikrorepedéseket okozhatsz, ami hegesedéssel gyógyul, és pont ez okozhat letapadást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!