Akinek szintén dundibb volt a babája az átlagnál, később "letornázta", mikor már járni tudott? Vagy mikor? Egyáltalán egy anyatejes baba mitől lehet kövér?
Minden baba más. Nem kell egyformán fejlődniük. Nagyobbik fiam nem volt 3 kiló, mikor született, de nagyon hamar behozta a lemaradást. Hol többet hízott, hol kevesebbet. Nagynövésű (genetika). Mozgásfejlődésben viszont le volt maradva rendesen. 1 évesen volt talán a legducibb, majd elindult és szépen lement a "fölös". A kistesó még csak 6 hetes lesz, de már most tudom mondani, hogy sokkal gyorsabb lesz a mozgásfejlődése. Látni, hogy sokkal erősebb baba, pedig elég duckó. 5 kilóval született.
Szerintem sem vagytok lemaradva!
Biztos nem az átlag. Sőt, lehet, hogy pont vele van baj... Ugyanis a túl feszes izomzatú babáknak könnyebb a fordulás. Pl a koraszülött egész pici babák ezért tudnak már az inkubátorban is forogni akár, mert nekik jellemzően feszes az izomzatuk. Ezt később fejlesztik tornával.
Forgásra ösztönzi, ha teszel mellé játékot. Vagy lepedőben görgetni, fogod a két csücskét, és avval finoman fordítod át. Így ráérez a mozdulatra. De nektek még nem kell szerintem ilyesmit csinálni vele. Viszont ha nem szeret hason, az valószínű azért van, mert még nem elég erős a kis háta, és elfárad. Naponta többször érdemes hasra tenni, akár csak pár percre is, ha nem szereti. Egyre jobban fogja élvezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!