Ti hogyan csinálnátok a helyemben az államvizsgát? Mi lenne a jó megoldás, mik a tapasztalatok?
Én elég sok kismamát államvizsgáztattam már. Illetve, amikor terhes voltam a lányommal (utolsó hónapos), akkor is vizsgáztattam még.
Nálunk ez úgy szokott működni, hogy a kismamák a TO-n jelzik a várandóságukat. Mivel az államvizsgára (is) be kell jelentkezni, így megjegyzésbe bele van írva, hogy várandós.
Ezek után egy általános kérelmet kell a tanszékvezetőnek és a dékánnak is elküldeni, amiben leírja a kismama, hogy várandósága miatt (van, ahol kérnek orvosi igazolást is róla) szeretne időpontot kérni az államvizsgára.
Leírja, hogy X. hétben van, szeretne az első 3-5 között lenni, blablabla..
Kivétel nélkül elszokták fogadni és az adott napon a vizsgalapon is így lesz feltüntetve. Mármint, hogy az első 3 között lesz a neve, így is hívjuk be.
Egyébként nálunk (is) ABC sorrendben vizsgáznak a tanulók.
A kismamákkal mi mindig "engedékenyebbek" vagyunk. Ételt és italt is hozhat be magával. Ha esetleg szüksége van rá, akkor beszéd alatt fogyaszthat is az italból.
4 éve volt egy olyan anyukánk, aki a kiírt nap előtt 2-3 nappal jött államvizsgázni. A kérvénybe leírt minden pontos adatot (szülés várható idejét, helyét, orvosa nevét, stb..), elsőként vizsgáztattuk le a +35 fokba.
Biztonsági okokból ő hozott magával mindent: kis könyv, kórházi csomag, férje...stb.
Miután levizsgázott, még ki sem ért a parkolóba, elfolyt a vize. Valószínűleg megkönnyebbült, nem idegeskedett és a pici úgy gondolta, hogy akkor most ő jön :)
... vajon mi nem volt hasznos a válaszomban?... Hisz a kérdésre válaszoltam én is. Vagy csak irigység...? Az biz' lehet. :)
Ötödik voltam.
én tanácsot nem tudok adni neked, csak a saját tapasztalatomat írhatom le:-)
én 2. év 1.félév végén lettem várandós, mondván kezdjünk el próbálkozni, mivel olyan sokan körülöttünk 1-2 évet várnak, mire összejönnek, biztos nekünk is időbe telik és hát épp betöltöttem a 30at is. Hát elsőre összejött, így 2 vizsgaidőszakot végigcsináltam babásan, majd 3.év elején nem mentem már be kontaktórára (távoktatásban voltam), mert októberben szültem, kontaktóra után egy héttel voltam kiírva (7órás autóút nekem az egyetem). Az első babás 2 hónapban igyekeztem a dolgokkal, de egyre csak stresszelt az egész...így nagy rágódás után decemberben beadtam a tanulmányaim felfüggesztése iránti kérelmet. azt huttem nagy kudarcélményem lesz, de nem, sőt!! életem legjobb döntésének bizonyult. felszabadultam a nyomás alól! nekem van jó munkám és igazából nem volt létkérdésem nekem ez a suli (ha az lett volna, sztem másképp álltam volna hozzá). nekem nagyon sok figyelmet igényel a babám és egyszerűen semmit nem tudtam csinálni tőle, alapvető dolgokat sem. ezért döntöttem, hogy most elsőként inkább Anya leszek. pedig hozzáteszem 4-5 ös voltam mind a 4 félévben, elég motivált voltam mindig...de ahogy várandós lettem, én fokozatosan elvesztettem ezt az erőt, és az érdeklődésemet is a suli iránt. maga a szak iránt nem, de a suli már nem érdekelt.
én javasolni csak azt tudom, hogy mérlegelj minden esehetőséget és hallgass a szívedre! az megsúgja majd neked, mi a helyes!
egy boldog 4 hós fiús anyu :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!