Minden nap itt van valamelyik nagyszülő babázni, mit csináljak hogy ne sértsem meg őket, de ez már sok?
A Baba és Te vagytok az elsők. Nyugodtan mondd meg, hogy nem alkalmas, ha jönnek. Ha ezen megsértődnek, puffogjanak csak magukban, de akkor is a baba nyugalma, fejlődése a legfontosabb. Ezenkívül neked is pihenned kell még, amikor alszik, nem pedig a vendéglátáson törnöd a fejed.
Ha nem tudtok rendes napirendet kialakítani, vagy épp alvásidő/séta stb. lenne, szerintem ne finomkodj.
Az első babánknál én is udvariaskodtam, de nem vált be. Aztán célozgatás helyett egyszer kerek-perec beolvastam anyukámnak. Volt egy kis mosolyszünet, de aztán megértették a dolgot (vagy ha nem is, de már tudják, hogy harapok, ha nem megbeszélt időpontban jönnek). A második baba születése után sokkal határozottabb voltam mindenkivel, viszont itthon így nyugodtabb volt a légkör. Nem kell szoktatni a "tömeghez", ha nyugodtan és kiegyensúlyozottan nőhet fel, nem lesz félős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!