Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka, aki a...

Van itt olyan anyuka, aki a baba születésétől kezdve csak gyest kap? Meg tudtok élni?

Figyelt kérdés
Dolgoztam,de mint kiderült csak 4 órára voltam bejelentve,így többet kapok gyest,mint gyedet kaptam volna. :(((
2013. febr. 20. 12:18
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Nem,az egészet kézbe kaptam!

Az egyik válaszolónak aki írta,hogy tanuult és minimál gyedet kap,hogy én is 26ezer körüli gyedet kaptam volna,de a gyes pár ezerrel több,ezért azt választottam. Nincsen hitelünk,párom mamájával lakunk egy iker házban,teljesen külön,sokat segít anyagilag,nem mondom,hogy jó módban élünk,de nagyon nélkülöznünk sem kell,csak az én lelkivilágomnak nagyon rossz. :(

2013. febr. 20. 13:00
 12/26 anonim ***** válasza:
50%
Igen azt kapok,nem volt tervezett a kisfiunk.meg tudtunk élni,párom dolgozott,nekem meg járt még a diákhitelem,mert főiskolás vagyok,aztán szeptembertől szakmai gyakorlaton voltam ahol kaptam fizetéstis ,február elejétől meg részmunkaidő állásom van.Be kell tudni osztani pénzt,tudom nem könnyű,de örülök,hogy már dolgozhatom,de abban biztos vagyok,hogy a 2 baba csak akkor jön ha ledolgoztam a kellő időt a gyedhez,kb 1-1,5 év heti 40 órában.
2013. febr. 20. 13:08
 13/26 anonim ***** válasza:
Igen, én is. Megélünk. Van 3 gyerekünk, a férjem átlagosan keres. Mindenünk megvan, ami kell. Saját családi házban élünk.
2013. febr. 20. 13:19
 14/26 anonim ***** válasza:
10-es vagyok, azért is írtam, hogy le akarjuk redukálni az összes "felesleges" kiadást, mert így még nagyon nehezen jövünk ki.. állandóan tosziglálom hónapról hónapra a csekkeket, pedig nem dőzsölünk! De úgy gondolom, hogy ha ezek eltűnnek akkor sokkal könnyebb lesz, hál istennek egyikünk sem túl "nagyigényű" szóval könnyen spórolunk.. De ha meglesz a baba, akkor csak az lesz a lényeg, hogy neki meg tudjunk adni mindent, és szerintem jó úton haladunk.. a lényeg, hogy van fedél a fejünk fölött, a párom dolgos ember, és van mit ennünk.. ettől többre jelenleg nem is vágyhatok :D
2013. febr. 20. 13:41
 15/26 anonim ***** válasza:
50%
kb 39000 a gyes+családim,párom 63at kap.Megélünk belőle,bár tény hogy segitenek rengeteget.Viszont párom cigizik is igy sok megy arra eléggé,pedig csavarja nem veszi egyben.És a kicsi tápszeres is,bár nagyon olcsón kapjuk és anyatejet ingyen kapunk.102ből 50a rezsi,a többi a kajánk és a kicsi.Meg lehet élni,csak akarni kell.Tudni kell lemondani(bár párom nem tud a cigiről).Nem veszünk magunknak semmit,kajából is olcsót.Babának is babakaját veszek csak néha,azt is amikor kupon van és amúgy is olcsó épp.Pelus napi 3 megy el csak,igy ha mi vennénk nem szüleim hoznának havonta ha jönnek,akkor is kijönne.
2013. febr. 20. 13:45
 16/26 anonim ***** válasza:
Megélünk, mert a férjem jól keres. Nekem két munkahelyem volt, de csak az egyik után kapok gyedet, mert a másikban csak 298 napom volt... A gyes több, mint az elsőből a gyed... Az nekem is csak 4 órás volt.
2013. febr. 20. 14:19
 17/26 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Igaz én nem gyest kapok hanem gyedet 73 ezer volt most.

A 10-nek üzenném ha meg lesz a baba akkor is nagyon oda kell figyelni, mert nekünk 200ezer körül van a bevételünk hitelünk nincsen és minden hónapban épp, hogy elég. Van tartalék pénzünk és abbol is költöttünk már. Pedig rengeteg ruhát kaptunk kölcsön , pellenka diszkontban vesszük a pellust és én főzök, bébi ételt nem veszünk. Most 11 hónapos a pici és sajnos így nem lesz tesó az biztos. nem tudjuk bevállalni az anyagiak miatt.

Pedig szórakozni sem járunk, se fodrászra, kozmetikusra, szolira nem költök. Mi is kis igényüek vagyunk és mégis kevés ez a pénz.

El sem tudom képzelni akinek ennél is kevesebbet kell beosztani. Minden elismerésem az övé.

2013. febr. 20. 15:55
 18/26 anonim ***** válasza:
10es vagyok, mi úgy terveztük hogy 2 éves kora körül elmegyek dolgozni, mert sokáig nem tudnánk húzni mi se, de ha tudok akkor közben is megpróbálok egyszer egyszer mondjuk havi 1x-2x elmenni dolgozni ha már nagyobb lesz és apa otthon van..
2013. febr. 20. 15:58
 19/26 anonim ***** válasza:
17-es vagyok. nekem is menni keleszz dolgozni ha betölti a 2 évet. Mikor eljöttem pont levettek 6 órába. És ez jó is lenne mert akkor kapnám a gyest is és a gyerekre is jutna idő. Boldog babázást majd neked!
2013. febr. 20. 16:15
 20/26 anonim ***** válasza:
Csókoltatom a pontozókat már megint.
2013. febr. 20. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!