Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasfájós baba! Mit tegyek?

Hasfájós baba! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
1 hónapos, éjszaka 11-től 3-ig csak sír már kb 1 hete, kis lábait huzigálja. Anyatejes amúgy, elég nehezen pukizik. 3 naponta van kaki. Mit tegyek? Vigyem el orvoshoz? Vagy lehet recept nélkül valamit kapni a gyógyszertárba?
2013. febr. 20. 10:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyél szélcsövet, eddig mindenkinek bevált, akitől hallottam. :)
2013. febr. 20. 11:01
 2/8 anonim ***** válasza:
30 ml babaolajba keverjél bele 10 csepp levendula illóolajat és alaposan rázd össze. Körkörös simításokkal az óramutató járásának irányába vidd fel a baba hasikójára. (egy természetgyógyász hallgató)
2013. febr. 20. 11:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Én is a szélcsövet ajánlom. Kíméletes, azonnal ható módszer, nem lehet rászokni! Mi 3 hónapos koráig használtuk, nélküle nagyon nehéz lett volna anno.
2013. febr. 20. 11:07
 4/8 anonim ***** válasza:
3. vagyok. A 2. válaszoló is jót írt, csak nekem nem lett volna idegem nyugodtan simogatni a baba pocakját az olajjal, miközben a feje vörös volt az ordítástól. :) Azt akkor tudtam volna elképzelni, mikor már elmúlt a nagy fájdalom... szóval ha lenne kicsi babám újra, biztos kipróbálnám ezt a módszert is (a szélcsövezés után rögtön, levezetésként) :)
2013. febr. 20. 11:10
 5/8 anonim ***** válasza:

..és figyelj az étrendedre is. ami nálad nem gondot okoz,az a babánál okozhat, hatványozottan.

ihatsz babáknak való hasfájás elleni teát, így a tejcsiben lesz a hatóanyag :) én mindig így csináltam, ha 'bűnöztem' egy kicsit

2013. febr. 20. 11:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is az étrend az első, a szélcső már arra jó, mikor már fáj a hasa. Sokan nem is gondolják át, hogy mi mindent nem kellene enni, hogy mindenkinek könnyebb legyen.
2013. febr. 20. 11:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 2 gyerkőcöm van. Mindkettő hasfájós volt. A fiam 6 hetes korától 3 hónapos koráig, míg a lányom 4 hetes korától 2-2,5 hónapos koráig. A fiamnál figyeltem az étrendre, mégis fájt a pocakja állandóan (neki fájt jobban).

Én az Espumisan cseppet használtam a fiamnál kezdetben, de csak tünetenyhítésre volt jó. Ami neki bejött, az a meleg a pocijának. Hajszárítóztuk ezerrel. Van cseresznyemagos párna is, de az túl nehéz volt neki.

A lányom szintén a hajszárítós kezelésre nyugodott meg.

Amúgy segíthet ha hason van, mert akkor ugye felhúzza a lábát. Az enyémek utáltak kezdetben hason lenni, így ez a megoldás is ki volt lőve.

A ritkább kaki nem gond anyatejesnél. Még az 1 hét is belefér, mert a picik legjobban az anyatejet tudják feldolgozni. A lányom hozzátáplálás előtt 1x kakilt egy héten, de akkor aztán mindent ki.

2013. febr. 20. 13:40
 8/8 Orsi2013 válasza:
Nálunk a babamasszázs vált be nagyon, mióta megtanultuk és elkezdtük masszázs közben pukizik, kakil a kisfiunk. Előtte minden cseppet kipróbáltunk: Espumisan, Infacol, Grip Water. Semmisem segített :( Babamasszázst pedig egy profitól tanultunk: oromtelibabazas.hu. Mindenkinek ajánlom aki hasonló problémával küzd!
2013. okt. 28. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!