Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen módszerrel tudnék...

Milyen módszerrel tudnék segíteni az 5 és fél hónapos fiamnak abban, hogy ha hason van akkor kússzon?

Figyelt kérdés
Ha leteszem egyből hasra pördül,de egy idő után begurul és mérges lesz, hogy nem éri el a játékát.A tengelye körül már szépen forog,de ez már nagyon fárasztó ha leteszem hasra fordul és sírás lesz a vége mert nem megy neki.
2009. szept. 7. 20:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
10%
Bár az enyém négy és fél hónapos, de hasonló a probléma. Már megy a nyuszi-mozgás :) ami abból áll, hogy könyökére és térdére támaszkodik és hintáztatja a fenekét, és néha elvetődik előre. Ezért vettem neki habtapit (illetve fitnesz-szőnyeget, ami nem kisdarabos és nem csúszkál), azon jobban megy és néha azt csinálom, hogy a két kezét ráteszem a combomra és így nem vízszintesen van, hanem kicsit meredeken. Így ügyesebben csinálja, jobban ráérez, úgyhogy ha a földre teszem, akkor is jobban megy neki.
2009. szept. 7. 20:51
 2/12 anonim ***** válasza:
ŐŐ, megkérdezhetem, hogy mi a probléma a válaszommal? Ezt most tényleg nem értem.
2009. szept. 7. 21:23
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem csak annyi, hogy 1 hónap múlva már azt írod, hogy jár! :)
2009. szept. 7. 21:33
 4/12 anonim ***** válasza:

Én úgyan nem pontoztam az 1. választ, de a provokált és erőltetett mozgás miatt szóltak le szerintem.

Kérdezőnek: ennyi idős babát nem kell még semmilyen kúszásra, mászásra erőltető gyakorlattal zaklatni. Hagyd, hogy természetesen történjenek a dolgok a maguk idejében! Annyit csinál a babád, amennyit az izomzata és az idegrendszere "elbír", ez számára most a megfelelő.

Jah és egy 5 és fél hós baba még hónapokig ráér a kúszással, másszással.

gy.tornasz

2009. szept. 7. 21:40
 5/12 anonim ***** válasza:

Azért írtam, mennyi idős, mert lehet, hogy a kérdező már ezt "meghaladta" és nem itt tart a babája, hanem előrébb, és amiket írtam, nem segítségek. Mert már rég vett habtapit, vagy mittudomén. Nem fogom egy hónap múlva azt írni, hogy jár, mert nem fog járni, képtelenség. Soha nem hazudnék itt, az emberek szerintem tele vannak bizalommal, végre fel merik tenni a kérdéseiket, ezt megtisztelem azzal, hogy mindig csak az igazat és csak jószándékúan írom.

(Nem tehetek róla, hogy a nagymozgásokban itt tart a gyerekem, rettenetesen erős, több, mint nyolc kiló, de ha valaki irigyli, szívesen elcserélem vele a torkomig repedt hüvelyemet és a rettenetes szülésemet.)

Kedves kérdező, ne haragudj, hogy ilyen hosszú voltam, remélem, te nem érted félre, hogy miért írtam, amit írtam.

Sok sikert a mászáshoz, kúszáshoz.

2009. szept. 7. 21:44
 6/12 anonim ***** válasza:

Az mennyiben erőltetett és provokált, hogy nem a csúszós játszószőnyegén van, hanem egy másik felületen és hogy néha azt játszuk, hogy az ölembe "ugrik"?

Őszintén kérdezem.

2009. szept. 7. 21:46
 7/12 anonim ***** válasza:

"a két kezét ráteszem a combomra "

Sztem ez okozta a véleménykülönbséget, de továbbra is kiemelem, hogy nem én pontoztalak le, abszolút és totálisan habtapilap-párti vagyok, a világ egyik legjobb találmánya.

2009. szept. 7. 21:49
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem különösebben a lepontozás érdekel, hanem hogy hol volt a hiba abban, amit írtam. Ezért is kérdeztem, hogy te, mint gyógytornász hol látod ebben az erőltetést.

Köszi a választ.

2009. szept. 7. 22:01
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem csinálj semmit, ne kezdd el fejlesztgetni, csak akkor, ha már minden szakkönyv, gyógytornász, gyerekorvos, mozgásterapeuta, stb. szerint le van maradva, és fejlesztést igényel. 5 és fél hónaposan még nem "kell" tudnia a babádnak ezt, és nincs lemaradva, meg fogja tanulni, csak hagyni kell, hogy a saját tempójában haladjon. Bár én nem vagyok gyógypedagógus, meg stb, de én sosem fejlesztgettem sehogyan a gyerekemet anno, mégis magától rájött, hogy hogyan kell kúszni-mászni, ülni, járni. Légy türelmes, ha folyton segítesz neki, akkor magától még később fogja csinálni.
2009. szept. 8. 00:03
 10/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,én nem pontoztam le senkit!
2009. szept. 8. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!