Miért pont az a nevet viseli a gyereket, amelyiket? Van háttértörténet (amit megosztanátok) vagy csak az tetszett?
3fiunk van, az első azért lett az ami, mert ez a fiunév volt szinte mind a kettőnk kedvenc fiuneve, mikor kiderült fiunk lesz, akkor már nem volt kérdés, hogy mi lesz a neve.
2.-nak az első születése után találtunk nevet, mert akkor olvastuk valahol - iszonyú jól passzol a vezetéknévvel, így megint nem volt kérdés, mi lesz a kicsi neve.
3at mindenki lánynak várta...de nem találtunk lánynevet, ami mindkettőnknek tetszene, viszont véletlen rábukkantunk egy nagyon szép régi fiunévre, amin megakadt a szemem és hirtelen megéreztem, hogy ez itt Ő- a mi fiunk! És valóban fiunk lett és az lett a neve... :))
14-es LEPONTOZOTT (???) válaszoló vagyok!
Nem Kedves Kérdező, nem zavaró egyáltalán. A szóban forgó név a Sándor, amit nagypapa esetében Sanyiként használunk, a férjem Sanyika, a kisfiunk pedig Sanci. Soha nem okozott még semmilyen gondot, félreértést, hogy mindhármójuknak azonos a neve.
Most biztos kapok megint lepontozást, de már nem is érdekel. Számunkra sokkal jobb így, mintha valami divatnevet kapott volna, amiktől mellesleg ráz a hideg. Számomra nem is kérdés, hogy az első szülött fiú az apja nevét örökli. Szerintem szép hagyomány, 2000 éve is így volt, egy nagy baromság volt megszakítani ezt a szokást. Lánynév esetében pedig a férjem kedvenc női neve az enyém, mellesleg nekem is tetszik, ezért adott lett volna a név, ha kislányunk születik.
Köszönöm a válaszokat és nem én pontoztam le bárkit is. Nálam az a szabály, hogyha értelmes választ ad, mégha nem is úgy gondolom, felpontozom. :)
Utolsó kommentelő: ha bajod van valamelyik válasszal, van olyan hogy Privát üzenet..ne a kérdést offold ki. Kösz!
Utolsónak:
Lehet Sanyika egy felnőtt... anyukájának apukájának mindig Sanyika marad.
ÉN sógorom is János, de az édesanyja a mai napig Jancsikának hívja.... :)
"ehhez külön gratulálok. A vezetéknevet öröklik arra való..."
Nem ertem, miert a velemeny, ez nem is volt kerdes. En mar azt sem ertem, mit lehet ilyen szemelyes törteneteken pontozgatni, ki mennyire volt ötletes, vagy mi??
Az en idekapcsolodo törtenetem: "Az indian gyerek kerdezi az apjat: apa, miert hivjak a nagyobb testveremet Felkelö Napnak? Mert amikor fogant, eppen felkelt a Nap. Es miert hivjak a masik testveremet Szökellö Bikanak?" "Mert amikor fogant, egy bika szökellt melletünk ... A masik növeremet Zuhanó Sasnak...stb ... de miert kerdezed ezt, Lyukas Gumi?"
:D
Egy ismerösömnek nem lehetett gyereke. Az örökbefogadott kislanyt Napsugarnak neveztek el... Ez mindent elmond, olyan csodalatos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!