Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért pont az a nevet viseli...

Miért pont az a nevet viseli a gyereket, amelyiket? Van háttértörténet (amit megosztanátok) vagy csak az tetszett?

Figyelt kérdés
Köszi! :)
2013. febr. 16. 15:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
45%
Mi csak tervezzük, de a nevekről már úgy érzem döntöttünk közösen. Ha lány lesz Flóra lesz, ha fiú akkor Tamás. És azért így, mert korábban az anyukámnak vita volt a tesómnak milyen nevet adjanak. Mert a nagy szülők megharagudtak volna, ha nem azt kapja a tesóm. Aztán még minket is evvel piszkáltak a szülők, hogy majd biztos ha fiú lesz akkor majd a párom nevét fogja kapni. Önkényesen úgy döntöttem, hogy a saját nevünket semmilyen formában sem adhatjuk a gyereknek. (Mondván ne akarjon már más dönteni helyettem/helyettünk.. és sose volt hagyomány követő, ehhez ragaszkodom.) A lány nevet a párom, a fiú nevet pedig én választom. A párom sokat vacillált a néven, sokszor megváltoztatta most úgy néz ki kitart mellette. Én már az elejétől fogva ennél a névnél maradtam, ez a kedvenc fiú nevem. :)
2013. szept. 4. 17:42
 22/27 anonim ***** válasza:

3fiunk van, az első azért lett az ami, mert ez a fiunév volt szinte mind a kettőnk kedvenc fiuneve, mikor kiderült fiunk lesz, akkor már nem volt kérdés, hogy mi lesz a neve.

2.-nak az első születése után találtunk nevet, mert akkor olvastuk valahol - iszonyú jól passzol a vezetéknévvel, így megint nem volt kérdés, mi lesz a kicsi neve.

3at mindenki lánynak várta...de nem találtunk lánynevet, ami mindkettőnknek tetszene, viszont véletlen rábukkantunk egy nagyon szép régi fiunévre, amin megakadt a szemem és hirtelen megéreztem, hogy ez itt Ő- a mi fiunk! És valóban fiunk lett és az lett a neve... :))

2013. szept. 4. 19:45
 23/27 anonim ***** válasza:
31%

14-es LEPONTOZOTT (???) válaszoló vagyok!

Nem Kedves Kérdező, nem zavaró egyáltalán. A szóban forgó név a Sándor, amit nagypapa esetében Sanyiként használunk, a férjem Sanyika, a kisfiunk pedig Sanci. Soha nem okozott még semmilyen gondot, félreértést, hogy mindhármójuknak azonos a neve.

Most biztos kapok megint lepontozást, de már nem is érdekel. Számunkra sokkal jobb így, mintha valami divatnevet kapott volna, amiktől mellesleg ráz a hideg. Számomra nem is kérdés, hogy az első szülött fiú az apja nevét örökli. Szerintem szép hagyomány, 2000 éve is így volt, egy nagy baromság volt megszakítani ezt a szokást. Lánynév esetében pedig a férjem kedvenc női neve az enyém, mellesleg nekem is tetszik, ezért adott lett volna a név, ha kislányunk születik.

2013. szept. 4. 21:14
 24/27 anonim ***** válasza:
53%
Sanyika egy felnőtt férfi, ehhez külön gratulálok. A vezetéknevet öröklik arra való...
2013. szept. 4. 23:03
 25/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és nem én pontoztam le bárkit is. Nálam az a szabály, hogyha értelmes választ ad, mégha nem is úgy gondolom, felpontozom. :)

Utolsó kommentelő: ha bajod van valamelyik válasszal, van olyan hogy Privát üzenet..ne a kérdést offold ki. Kösz!

2013. szept. 4. 23:09
 26/27 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

Lehet Sanyika egy felnőtt... anyukájának apukájának mindig Sanyika marad.

ÉN sógorom is János, de az édesanyja a mai napig Jancsikának hívja.... :)

2013. szept. 5. 08:16
 27/27 anonim ***** válasza:

"ehhez külön gratulálok. A vezetéknevet öröklik arra való..."

Nem ertem, miert a velemeny, ez nem is volt kerdes. En mar azt sem ertem, mit lehet ilyen szemelyes törteneteken pontozgatni, ki mennyire volt ötletes, vagy mi??

Az en idekapcsolodo törtenetem: "Az indian gyerek kerdezi az apjat: apa, miert hivjak a nagyobb testveremet Felkelö Napnak? Mert amikor fogant, eppen felkelt a Nap. Es miert hivjak a masik testveremet Szökellö Bikanak?" "Mert amikor fogant, egy bika szökellt melletünk ... A masik növeremet Zuhanó Sasnak...stb ... de miert kerdezed ezt, Lyukas Gumi?"

:D

Egy ismerösömnek nem lehetett gyereke. Az örökbefogadott kislanyt Napsugarnak neveztek el... Ez mindent elmond, olyan csodalatos!

2013. szept. 6. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!