Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért pont az a nevet viseli...

Miért pont az a nevet viseli a gyereket, amelyiket? Van háttértörténet (amit megosztanátok) vagy csak az tetszett?

Figyelt kérdés
Köszi! :)
2013. febr. 16. 15:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam első neve apukája keresztneve, második pedig édesapám neve. Sajnos már nem élhette meg az unokát.
2013. febr. 16. 19:23
 12/27 anonim ***** válasza:
Még nincs gyerekem, de ha fiunk lesz, Botond Istvánnak fogják hívni :) Az első név, mindkettőnknek tetszik, a másodikat, pedig dédpapám után kapja majd, akit mindenki nagyon szeretett, és hihetetlen jó ember volt, talán így szeretnék tisztelegni az emléke előtt :)
2013. febr. 16. 22:57
 13/27 anonim ***** válasza:
2 néven billegtünk de vhogy úgy éreztem egyik sem az igazi. volt egy névpár azonban arra az esetre ha ikrek lennének..egyik reggel mikor felkeltem belém hasított egy érzés hogy ebből az egyik Ő, azaz az egyik az Ő neve. így kapta a nevét :-)
2013. szept. 3. 21:44
 14/27 anonim ***** válasza:
69%
Kisfiunk Apukája (és Nagypapája) nevét viseli. Ha lány lett volna, akkor az én nevem kapta volna. Ha lesz kistestvére, aki lány lesz, akkor az én nevem fogja kapni, de ha ő is fiú lesz, akkor másik Nagypapa keresztnevét örökli. Nem volt külön kérése Apának, hogy az ő nevét viselje, nekem ez természetes volt, és szerencsére mindkettőnknek tetszik mindkettőnk neve, így nem volt sem vita, de gondolkodás sem a neveket illetően.
2013. szept. 3. 21:49
 15/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Utolsó válaszadó. Nem zavaró ez kicsit? Legjobb bnőmné van ez, apja Miki, fiú tesó Miki, anyja Zsuzsi, bnőm Zsuzsi. És sokszor van belőle keveredés, hogy ki kinek szól, meg ha sztoriban mesélik sem mindig egyértelmű kiről is van szó.

2013. szept. 3. 21:50
 16/27 anonim ***** válasza:

Hat nalunk hiaba "hasitott belem barmi felismeres", ilyesmikben a ferjem nem hisz, nem meggyözhetö. Tizeneves korom ota van egy abszolut favorit kedvenc lanynevem, ami akkor meg nem volt ismert nev, csak utonevkönyvben olvastam, es most is ritka (de mar van egy ismerösöm, aki igy nevezte el a lanyat). Nekem mindig egyertelmü volt, hogy az elsö lanyom neve ez lesz. Ehhez kepest a ferjem nem egyezett bele, neki nem tetszik.

A lanyaim nevenek kivalasztasanal ö felirta a neki tetszö neveket, amiket hallomasbol ismert, kb 5-10-et. Az en listamon a nevek jelentese, numerologia, a vezeteknevhez hangzasa alapjan szerepeltek nevek, ehhez egy 5500 lanynevböl allo listat neztem at. A nagyobb lanyom neve az ö listajarol valo, es furcsa, de a nev emlekeztet az elsö be nem teljesült szerelmem becenevere (ferjem erröl nem tud), ami nekem talan emiatt tetszett meg egy kicsit, igy beleegyeztem. Megis, mar 5 eve, de nekem ez egy hianyerzet most is, hogy nem lehetett a kedvenc nevem... :( A kisebb lanyom nevenel 2 nevben egyeztünk ki, a 2-n ingadoztunk vegig. A kedvenc nevemhez kepest nekem kevesbe tetszettek. Ferjem nagyon az egyikhez huzott, a hasamban meg nevezte is igy "hozza szolva". Burokrepedeskor a mentösök utkozben kerdeztek, es akkor döntöttem el, hogy akkor legyen a masik nev. Mivel ez kevesbe tömegnev es gyönyörüen hangzik a csaladnevhez, ugy ereztem, meg mindig jobban illik ra. Ezzel a nevvel mind2-en elegedettek vagyunk, mar a ferjem is azt mondja, sokkal szebb, mintha a masik nev lenne. Es erdekes modon, itt nem erzem ezt a hianyerzetet. Fiuneveket eddig közösen nem is valasztottunk. A harmadik babarol meg nem tudjuk, hogy fiu vagy lany lesz, de az mar biztos, hogy a kedvenc lanynevemröl le kell mondanom. :( A kedvenc fiunevemröl, ami nem pubertaskor ota dedelgetett, hanem a nagyobb gyerekünk nevvalasztasakor lett nekem a kedvenc (ferjemnek ez sem tetszik), talan-talan meg meggyözhetem, mivel közben egy ismerösnek született egy hasonlo hangzasu gyereke... Nekem tetszik a kettös keresztnev is, sajnos ferjem csaladja egyszer erröl nagyon negativ velemennyel beszelt, talan emiatt utasitja el ezta ferjem, igy gyerekenkent 1-1 nevnel maradtunk. (Az en csaladomnak fogalmam sincs, mi a velemenye a 2-ös nevröl, es bar nincs senkinek 2-ös neve, ök nincsenek ram ilyen hatassal.)

2013. szept. 3. 22:27
 17/27 anonim ***** válasza:

Nálunk elég nehézkes volt es kacifantos a névválasztás.

Mindenképpen valami fiatalosan hangzó ritkábbnak mondható nevet szerettünk volna adni a babanknak.

Ha lány lett volna volt jópár lehetőség de a fiuban nem tetszett igazából semmi.

Párom szerette volna ha az ő nevét kapja mint általában az apukák 90%-a :)

Viszont én nem akartam pedig szép neve van nekí is.

Így apuka neve lett a második neve.

6hónapos terhes voltam addigra rég kivalaaztottuk a nevét a fiunknak.

De valahogy sosem tudtam a pocaklakomat úgy hivni. Úgy éreztem nem illik majd hozzá de maradtunk a nevnel addig amíg..egy baleset nem történt..nem a párom hibája volt de ezt nem firtatnam elütött egy embert autóval akit amint kiderült úgy hívtak ahogy a.fiúnkat neveztük volna!

Ezt egy intő jelnek vettük meg az nap.elhatároztuk más nevet adunk születendő babátoknak.

Egyáltalán nem bánom hogy mást választottuk ez volt a helyes döntés.sokkal jobban illik hozzá ez a név :)

Ez a mi kis történetünk

Én azt mondom a belső hangokra kell hallgatni.

Én végig éreztem hogy az a név nem illik majd a fiamhoz es így is van

2013. szept. 3. 23:01
 18/27 anonim ***** válasza:
Én nem engedném hogy a szülők nevét kapják a gyerekek ,második névnek tiszteletből. Egyébként értelmét veszti a név, lehetne számozni is....
2013. szept. 4. 12:27
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi az Adrián hoztuk össze, ezért lett Adrián :)
2013. szept. 4. 15:04
 20/27 anonim ***** válasza:
:D
2013. szept. 4. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!