Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Névválasztás! Másnál is ilyen...

Névválasztás! Másnál is ilyen problémás volt?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, tudom a mai világban nagyon fiatal ahhoz, hogy gyermekem legyen. A kislány azonban áprilisban fog jönni, szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy ugyan áldozatok árán, de el tudjuk vállalni. A szüleim és a családom természetesen azt támogatták volna, hogy ne tartsam meg, mivel ezt nem tettem, azóta majdnem minden nap hallgatnom kell anyukámtól, hogy mekkora ökör vagyok. Mindig rajongtam a könyvekért, a kislányomat pedig az egyik kedvenc szereplőmről szeretném elnevezni. Ezt már régebben eldöntöttem, de a könyvből most csináltak megint filmet. Anyukám pedig azóta azzal szekál, hogy mennyire vagyok én érett, hogy megnézek egy filmet és azonnal úgy akarom hívni a lányomat. Szerinte még a nevét sem tudom rendesen megválasztani (a névvel magával is baja van, szerinte ,,kivakarózott sznob" ad ilyet a gyerekének) így hogyan tudom majd felnevelni. Olyanokkal fenyeget, hogy bejön a szülőszobára és ő fogja bediktálni a nevet stb. Ebből most már tényleg kezd elegem lenni, pedig eddig türelmes voltam.

2013. febr. 15. 12:57
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

13:10

Nem is félek, hogy berohan a szülőszobára, tudom, hogy nincs ilyen, csak már eleve a fenyegetőzés is felháborít.

Hát elfogadták ugyan, nem tudtak mást tenni, de sokszor elmondják, hogy rossz döntést hoztam. Apa még az örökbefogadást is felvetette. :S Nem szeretik az unokájukat (pedig ő lesz az első).

Anya is ezt mondja, hogy gyerekes. De hát én úgy vagyok vele, hogy bármilyen nevet adok neki, azt hallottam valahol. Elnevezem például Zsuzsinak, biztosan azt is hallottam valakitől. No most nem mindegy, hogy a szomszéd néni neve tetszik vagy egy kitalált szereplőé?

2013. febr. 15. 13:20
 12/18 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Tényleg érdekes név, de miután anyakönyvezhető, nincs vele semmi probléma.

Az egyik ismerősöm 3. kislányának adott szintén regényhős nevet, 30 fölött három gyerekkel nem igazán lehetett őt gyerekesnek nevezni. Egyszerűen tetszett neki, és kész.

Majd megszokják a szüleid is, ha meg nem, hát akkor sem dől össze a világ. Szerintem az, hogy ki hogyan viszonyul az unokájához, nem annak nevén múlik.

2013. febr. 15. 14:41
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg szokatlan nevet választottál, de ízlelgetés után tetszik. Mondjuk engem nem nehéz meggyőzni, szeretem a különleges neveket.

Szerencsére nálunk nem szóltak bele a nagyszülők a névválasztásba, pedig fiatalabb vagyok nálad, és 2 fiam van. Talán azért, mert mi külön éltünk.

Ha anyukád nagyon nem tud megbirkózni a kislány nevével, majd becézi, nyuszi, cica, kiscsillag, a lehetőségei határtalanok. :)

Ha rám hallgatsz, tedd helyre még idejében, ő innentől nagyszülő, te pedig felnőtt, Anya, a továbbiakban tanácsolhat, amit vagy elfogadsz, vagy nem. A nevelés a te dolgod. Nem azt mondom, hogy össze kéne veszned vele, csak üljetek le komolyan megbeszélni ezt. Nehéz lehet neki is, szerinte túl korán szakad el tőle a gyermeke, félt és óvni akar, neki örökké kislány leszel. Ez érthető, de nem elég nyomós ok, szembe kell néznie a valósággal és belátni, hogy innentől az a legjobb, amit tehet érted, hogy melléd áll és nem föléd.

Sok szerencsét és minden jót!

3-mas

2013. febr. 16. 08:22
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az Eponit gyanta jut eszembe róla de a te gyereked lesz. A lényeg az egészben hogy anyukád nem békél meg és nem ért egyet a döntéseddel ezért köt bele az élő fába is ahogy írod ha Zsuzsinak neveznéd el az se tetszene neki...

Reméljük, ha már ott lesz a kicsi akkor megváltozik az irányotokba. Illetve főleg ha majd azt látja hogy nem szúrtad el ezzel az életed és továbbra is szeretetben együtt éltek a pároddal stb.

2013. febr. 16. 08:29
 15/18 anonim ***** válasza:

Először is gratulálok a babához!

Szerintem gyönyörű nevet választottál! Nekem kislánykoromban mikor először láttam a Nyomorultak a Kozette és az Eponin név is nagyon tetszett. Most hogy újra láttam a filmet, bennem is megfordult, lehet hogy adnám az Eponin nevet, és a filmben Ponin-nak becézve annyira jól hangzott.

Egyik barátnőm 23 évesen boldog párkapcsolatban élt, eldöntötték, hogy jöjjön a baba. Utána megkérte a párja a kezét is, majd egy hétre rá kiderült, hogy útban van a baba is. 4 hónapos terhes volt, mikor összeházasodtak. Az édesanyja annyira nem értett egyet a lánya döntésével, hogy el se ment az esküvőjére, csak a nővérén keresztül érintkeztek egymással. Aztán megszületett az unoka, és a mami minden nap látogatta őket, segítette anyagilag, lelkileg is.

Édesanyádnak ez most nehéz, és a saját félelmeit úgy mutatja ki, hogy ellenkezik veled.

Amint meg fog születni a kicsi sokat fog változni a helyzet. Tudom nehéz ez most neked, hogy mikor lelkileg szükséged lenne az édesanyádra, pont most nem áll melletted, de én biztatlak téged, hogy tarts ki és támaszkodj most a párodra és az ő családjára.

Bátorság ma 21 évesen egyetem mellett babát vállalni, de nekem is több csoporttársam is egyetem alatt vállalt gyereket és nem bánták meg!

Sok boldogságot nektek! És kívánom, hogy mihamarabb rendeződjön a viszony.

Gyönyörű nevet választottál!

2013. febr. 16. 13:41
 16/18 anonim válasza:
A Te gyermeked, Te döntöd el. Egész biztos nálunk is lesznek gondok, mert nálunk anyukám már kijelentette, hogy akárhogy fogom elnevezni a gyereket, attól ő úgy fogja hívni, ahogy engem, mert neki ez a kedvenc neve, és ettől gyönyörűbb nincs is (Alíz). Na hát én meg rajzfilmből szeretném elnevezni, a Gumimacikból a Kála a kedvenc nevem, ha lányom lesz, mindenképp így fogják hívni. :) Az Eponin amúgy is egy régi név, de ha nem tetszik neki, akkor szólítsa majd a második nevén (írtad, hogy az is lesz neki). Egyébként meg nem kell foglalkozni vele, mert csak megkeseríti az amúgy örömteli babavárás boldog perceit. :) Rövid és komplikációmentes szülést kívánok! :)
2013. febr. 16. 14:37
 17/18 anonim ***** válasza:

Szép név ez, nincs semmi baj vele. De biztos vagy abban, hogy nincs egy "e" betű a végén? Victor Hugo "Nyomorultak"-jában Eponine-nek hívját Thénardier-ék lányát, és volt egy görög amazon is, akinek ez volt a neve...

Anyukád meg majd úgyis beletörődik! Az enyém sem értette, miért akarom egy regényhős nevét adni a lányomnak (akit 32 éves koromban szültem), a végén meg azt mondta, hogy már el sem tudja képzelni más névvel...

Sok sikert, jó egészséget minkettőtöknek!

2013. febr. 16. 15:28
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az újabb válaszokat. Egyelőre nem igazán hiszem, hogy bárhogyan képes lenne őt becézni. Semmi szeretetet nem mutat az irányába, szerintem nekem még csak-csak képes lenne megbocsájtani, mert a babát utálja helyettem. Tudom, hogy mostanában érzékenyebb vagyok, és talán nem tudom józanul megítélni a helyzetet, de ez az érzésem. Nekem tényleg iszonyatosan fáj, mert nagyon közel álltunk egymáshoz a szüleimmel, én tényleg mindent el tudtam mondani anyának, nem akarom elveszíteni, talán ezért is vagyok vele úgy, hogy inkább tűrök.

A névre visszatérve, nekem mindig is ez volt a kedvenc nevem és a kedvenc szereplőm is a Nyomorultakból. :) Egyik barátnőm már meg is jegyezte, hogy jó, hogy nem Cosette-nek akarom hívni, mert arról mindenkinek a klozett jutna az eszébe. :D A párom már becézi mindenhogy: Poncsi, Poncsa, a múltkor Ponpon volt. :) Egyébként az eredeti név: Éponine, van "e" betű a végén, illetve a francia "é"-t rak az elejére, de ezt a nevet magyarul Eponinként anyakönyvezik, már utánajártam. :)

2013. febr. 16. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!