Járóka kontra játszósarok?
2 és fél hós a babám.
Mi járókát használunk pár hetes kora óta. Abban van a játszószőnyege, napközben a nap legnagyobb részében ebben van. Tegnap átfordult az oldalára, így lassan leteszem a játszószőnyeget a földre, a járókát is meghagyom arra az esetre, ha ki kell szaladnom, vagy ha alszik, ne a földön tegye. Ha már mászni fog, akkor is meghagyom a járókát játéktárolónak és ha jön a postás :))
Nem túl nagy a lakásunk, de járókát akkor se használtam volna, ha lett volna helye, mert a szakemberek szerint jobb, ha a gyerkőcöt nem korlátozzuk a mozgásában...
Úgyhogy a nappaliban kezdetben egy nagy pléden fetrengtünk, plusz volt játszószőnyege is, egészen addig le volt terítve, amíg el nem kezdte gyakorolni a kúszást, akkor már gátolta, ha felgyűrödött alatta, úgyhogy onnantól maradt a szőnyeg, és betekeregte először forgolódva, majd kúszva a szobát, majd az egész lakást..
Persze kényelmesebb berakni a járókába, és akkor biztosnágban van, viszont a mozgásfejlődésére jobb hatással van, ha szabadon lehet....nyilván ez nem 3 hónaposan lényeges, hanem később, de nyilván ha megszoksz egy megoldást, nem fogsz váltani...A nagyszobát akadálymentesítettük 100%-osra, tehát felügyelet nélkül is benne mertem hagyni, amíg kinn voltam a konyhában...nyilván ránéztem sűrűn...
Arra a pár percre pedig visszaraktam a kiságyába, amíg felmostam, stb...
Én is járókavásárlás előtt állok.De az én problémám a méret. A 100*100-st kicsinek találom, a most 4,5hós 70 cm feletti babának. Eddig a franciaágyon jasszolt, de néha az is kicsinek bizonyul.
Ez a karámos dolog tetszik, hely is van hozzá. Hogy kell kialakítani és miből????Köszi.
Nem vagyok sem jaroka, sem karam parti, de nekünk muszaj hasznalni, mert a nappaliban van a kandallo es nem szeretnem ha a gyerek megegetne magat. Ezert valasztottunk allithatos karamot igy vegülis szabadon mozog a kicsi a lakasban, csak az ajto, a kandallo es a tv van levalasztva, amihez nem mehet közel.
Nekünk ilyen van es en nagyon szeretem. Kintre is hasznaljuk kenyelmesen, ha behozom csak attörlöm a talpat es megy is vissza a nappaliba. Nekem is kicsinek tüntek a jarokak, az meg, hogy a nappalit teljesen gyerek biztossa tegyük, minimum egy epitkezessel ment volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!