Hogyan állítsam le anyósékat erről?
10 hónapos lányunkal 3 napig anyóséknál voltunk, és ők állandóan a kezükbe cipelték felváltva. Mutogattak neki mindent a szekrényeken, az ablakban, a falon, és mikor hazajöttünk elkezdte itthon ugyanezt a lányom. Egyfolytában jön oda hozzám, és mutatja, hogy vegyem fel, meg odamegy a szekrényekhez, és pakolna róla. Eddig sosem csinálta ezt, mikor a páromnak mondtam, hogy meg fogom mondani a szüleinek, hogy nem kell állandóan hurcolni a gyereket, azt mondta miért ne kényeztessék!?
Anyósék szerint lusta vagyok felvenni a kicsit. Abba nem gondolnak bele, hogy egy 10 kg-os gyereket nem olyan könnyű egész nap cipelni, úgy hogy estig egyedül vagyok vele, és főzni, meg takarítani is kell mellette. Az én szüleim is imádják, de nem cipelik egész nap. Miért nem értik ezt meg?
Nem azt mondom hogy én nem szoktam felvenni, mert én is megmutogatom neki, hogy mi van a magasban. De nem egész nap cipelni!
Azóta tényleg egész nap a kezemben lenne, nem tudok semmit csinálni tőle, mert sír.
É ugyan ezt csináltam a gyerekemmel, hoztam vittem a lakásban, mutattam neki mi micsoda!
Magasan voltak a tárgyak, csak akkor érhette el, ha felvettem, vagy levettem neki.
Szerintem meg kell mutatni a gyermeknek mindent, had ismerkedjen a tárgyakkal. Azért a 10 kg gyerek még nem annyira nehéz...
Emellett meg tudtam főzni, mosni takarítani mikor aludt délelőtt vagy délután.
Szóval szerintem ez nem rossz dolog!!!
Én nem is veszekedtem, csak mondtam nekik, és ők estek nekem!
Csak furcsa most fel tettem egy kérdést, és azt a választ kapom cipeljem csak a gyereket, máskor meg azt olvasom nem kell mindig a gyereket kézben tartani.
Na mindegy is, kár volt feltennem a kérdést.....
Hagyd rájuk. A gyerek meg értelmes, rá fog jönni, hogy bár mamáéknál egész nap ölben van, otthon nem.
Egyáltalán nem kell otthon is arra szoktatni a gyereket, hogy folyton kézben legyen. A magasban lévő tárgyak meg azért vannak nyilván magasan, mert nem neki valók.
A párodnak igaza van, kényeztessék csak. Te meg ne tedd. Emiatt szólni is tök felesleges, mert változni nem fog, csak te leszel a szemét.
Egyszerűen ne vedd fel, csak néha néha. Meg fogja tanulni.
Mára picit javult a helyzet, már nem kérte annyiszor hogy vegyem fel. Csak ma jönnek délután anyósék, és szerintem megint ugyanez kezdődik előről.
Egyébként tényleg nehéz így, mert még wc-re sem tudtam anélkül kimenni, hogy ne ordított volna utánam, mert állandóan a nyakamban lógna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!