Megengeditek 1 éves babátoknak, hogy kézzel egyen és nyúlkáljon a tányérban?
1,5 éves a lányom ,1 éves kora óta tud egyedül enni kanállal és villával is ,úgy hogy hatékonyan be is lapátolja,igaz megy mellé is de nem ezen van a hangsúly.
Mindig is engedtem hogy kézzel nyuljáljon hisz meg kell ismerkedni a korlátaival ,leves kifolyik az ujjai közül ... Most hogy már nagy lány :) időnként még mócsolgat.Nem szólok rá ,magától cseréli evőeszközre és akkor nagyon megdicsérem.
Egyébként van sok dolog amit én is szívesen eszek kézzel ,ennek is megvan a kultúrája,egészen más érzés. Nem szeretek tiltani ,fedezzen fel mindent.Szerintem szép teljesítmény egy 1,5 évestől hogy önállóan ebédel evőeszközzel.Inni 8 hónaposan tudott pohárból önállóan.
szerintem a mócsingolásnak + hatása van az önálló evésre, ha megfelelően terelgeted dicsérettel az evőeszközt fogja választani.
Igen, engedem. Bár ő kezdetektől kézzel eszik (igény szerinti hozzátáplálás volt), de ha én etettem volna kanállal, pépes kajával, akkor is engedném.
Azt javaslom, hogy leves, főzelék helyett csinálj inkább darabos ételeket (pl. párolt zöldség), amiket tud kézzel enni, és akkor nem folyik össze-vissza. :)
Kb 7 hónapos volt, amikor nyúlt a kanálért, odaadtam neki. Próbálta utánozni a mozdulatot, ahogy én etettem, nyúlt a tálkájába a kanállal, és utána próbálta a szájába tenni a kaját, persze a nagy része mellément.
Azóta egyre többet próbálkozik, persze nem engedem, hogy bármiben, bármennyit pacsáljon, de azért nem szeretném nagyon korlátozni, hogy ismerkedjen az ételekkel, hiszen csak így tanulhatja meg.
Takarítani sokat kell utána, ez tény, de ez van, ezzel jár egy gyerek, majd ez az időszak is elmúlik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!