Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tanítsam meg, hogy ne...

Hogy tanítsam meg, hogy ne nyúlkáljon a konnektorba 15 hónapos babám?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit tegyek, hiába szólók rá, hiába viszem el onnan, akkor is visszamegy konnektorozni, ha rácsapok picit a kezére és mondom neki hogy nem szabad csak kinevet.
2011. okt. 24. 09:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Dugd be a konnektorokat azzal a vakdugasszal, vagy mi a neve!!!
2011. okt. 24. 09:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idős korban még nem érti meg. Lehet valami műanyag védőt konnektor védőt venni. Nekünk is volt olyan. De már nem tudom mi volt a neve. Bababoltokba érdemes utána nézni.
2011. okt. 24. 09:39
 3/6 anonim ***** válasza:
86%
Elsőnek igaza van: vakdugó a neve
2011. okt. 24. 09:40
 4/6 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem így sehogy.

A mi konnektorunkba nem volt vakdugó és odanyúlt a fiam és akkor tényleg halálra rémülten, rácsaptam a kezére, ő is nagyon megijedt, ahogy én megijedtem. Nem kell vakdugó a konnektorba eszébe sincs azzal játszani vagy hozzányúlni.

Úgyhogy vagy valódi rémületnek kell látszani rajtad, hogy tényleg komolyan vegye, mert ez így csak egy jó játék, odamegy, te meg ugrasz és elhozod-majd vissza, tét nélkül.

Egyébként ha végiggondolod tényleg jó és vicces dolgo, nemcsoda ha kacag rajta.

A vakdugó azért sem jó megoldás erre, hiszen arra kéne megtanítani, hogy ne nyúljon a konnektorba, akár van benne vakdugó akár nincs. Illetve elmehettek vendégségbe, mégsem kezdheted azzal, hogy vakdugót teszel a konnektorokba.

Vagy adj neki egy hosszabítót, hogy alaposan megnézhesse a konnektort és hátha nem lesz érdekes. Vagy ne elhozd onnan, hanem üljetek le és mond el neki, hogy nem szabad a konnektorba nyúlni, te sem nyúlsz bele, mert áram van és veszélyes. És ha a konnektor fele megy, megint magyarázd el. Szerintem többet megért belőle, mint gondolnád.

És ne játsz vele, hogy elhozod, visszamegy, elhozod.

Magyarázd el, hogy nem szabad és adj neki valami elfoglaltságot, hogy ne menjen vissza a konnektorhoz. Akár vidd ki a szobából vagy ülj le vele mást játszani.

2011. okt. 24. 10:06
 5/6 anonim ***** válasza:

ez azért érdekes mert nekem egyik gyerekem sem nyúlt bele

valszeg azért mert nem volt felhívva a figyelme rá

soha nem mondtam h nem szabad nem csaptam a kezére egyszerűen elhívtam játszani én és a játék sokkal érdekesebb voltam mint a konnektor :-)

olyan 3 évesek voltak mikor feltűnt nekik újból h jéééé az mire való?

elmondtam megértette nem foglalkozott vele többet ha kértem bedugta a dugót vagy kihúzta

megmutattam hogyan kell rendesen két kézzel :-)

2011. okt. 24. 10:42
 6/6 krisztivan ***** válasza:
Én raktam bele vakdugót,és nem foglalkoztam túlzottan vele ha bele akart nyúlni.Láttam mondtam hogy "nem szabad"egyszer,komolyan és utána elhívtam játszani.Nem volt többet érdekes a konnektor meg a hosszabitó sem.Persze időnként újra és újra megy és nézi hogyan reagálok.De mindig ugyan az a reakcióm.Ennyi.
2011. okt. 24. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!