Rászóljak, hogy ne nyúlkáljon a kakis alsó feléhez pelenkázás közben, vagy ne?
Én adnék neki időt ott lent vizsgálódni, miután már nem kakis, de még mielőtt popsikrémes lesz.
Amúgy mi nem használunk popsikrémet, csak naponta egyszer, és semmi baja a fiam fenekének.
Én nem engedném neki, vizsgálódjon fürdés közben mondjuk. Vagy fürdés után hagynék neki időt, amíg nem öltözik fel.
De a kakiba nyúlkálni semmi körülmények közt nem engedném, különösen ha szájába veszi a kezét meg az arcához. a pisi nem, de a kaki tartalmaz káros anyagokat. Vannak állatok, akik megeszik a székletet különböző okokból, de az emberi széklet mérgező, trágyázásra is alkalmatlan. Én drasztikusan tiltanám ettől.
Az én kisfiam is nemrég fedezte fel a lába közt lévő "játékszert". Én fürdésnél hagyom neki, hogy hozzányúljon meg amíg tényleg nem kakis-pisis-krémes.
Azt viszont ne engedd neki, hogy tényleg kakisan hozzányúljon, nyugodtan szólj rá határozottabban. De ne azt mondjad neki, hogy nem szabad hozzá nyúlni, hanem magyarázd is meg neki, hogy most miért ne piszkálja. Hidd el, több mindent értenek ők már, mint gondolnánk. Ne aggódj, nem fog sérülni a lelki világa, ha kicsit eréjesebben fellépsz. Szeritnem ilyenkor már próbálják feszegetni a határokat, legalábbis az én fiamra ez jellemző.
te kevered a szezont a fazonnal.
Nem azért szólsz rá, mert a nemi szervével ismerkedik, hanem , mert a kakiban nyúlkál. A Ne nyúlj bele a kakiba, mert...- összekötni sem lehet azzal, amiről te beszélsz.
Mert arra ott a fürdőkád, ennyi idősen.
És azért ezzel kapcsolatban a józan eszed, azért hallgasd meg, mert kakis kézzel, ritkán maszturbál egy felnőtt is. És mondjuk, oké természetes, hogy felfedezi magát, de például ezt nem nyilvánosan kell, úgyhogy azt sem lehet megengedni, mint itt írta valaki, hogy az étterem közepén, mindenki előtt csinálja a lánya.
A határokat meg kell szabni, ezt nevezik szocializációnak.És ez nem okozhat frusztrációt, ha megtanítod neki, mit mikor és hol kell csinálni.
Én sem engedném, bár nem tudom elképzelni, hogy hogy lehet kakis a kukaca... amióta ül a fiam, kinyitom a pelenkát, sokszor elöl semmi nem látszik, de mikor felemelem a popiját, az összes kaka hátul van. Ha trotykós, még fönt ki is folyik... Lehet, hogy ez nálatok máshogy van.
Egyetértek a "nem rászólással" kuki ügyben, de ha tényleg nagyon kakis szokott lenni, akkor magyarázd el neki, hogy amíg le nem törlöd, nem kell piszkálni, mert...
Mondjuk én egyből amint kinyitom a pelust, a kukacánál törlöm meg (de mondom, nálunk az nem szokott kakis lenni) és utána a fenekét. Akkor már nyúlkálhat.... Igaz az én fiam el van foglalva a popsitörlővel, mert mindig kinyitja, kiveszi a törlőt és azt tömi a szájába... ez sem jobb, de egyszerűen nem tudok vele mit csinálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!