Érdemes rövidre vágatni 1 éves babám haját? Úgy erősebb haja lesz?
Gondolom a kérdező kislányra gondolt, de azért leírom a saját példámat, habár nekem fiam van.
Nagy hajjal született, de elég vékony szálú volt neki, így amikor amúgy is vágni kellett volna a hossza miatt, akkor fél évesen fodrászt hívtam és géppel levágtuk neki. Azóta nyáron kétszer-háromszor géppel átmegy rajta, nem nullásra, csak 3-4 centisre vágja és már a második alkalom után látványosan besűrűsödött a haja. Ma meg már annyi haja van, hogy mindenki megcsodálja, hogy lehet egy két évesnek, ráadásul fiúnak ennyi haja. Nem tudom, hogy magától megerősödött volna-e így, ráadásul az apjának és nekem is elég erős szálú és sűrű hajunk van, szóval akár öröklött dolog is lehet.
Viszont a húgomnak kiskorában sosem vágatták le a haját, már a háta közepéig ért, és még mindig borzasztó vékony szálú és össze vissza álló haja volt (anyukámtól örökölte a semmilyen haját), viszont kamaszkorára úgy besűrűsödött teljesen magától, hogy a mai napig minden fodrász el van tőle ájulva, hogy milyen gyönyörű, dús haja van... szóval ő nem is örökölte, nem is vágták neki, mégis besűrűsödött. Szerintem mégis csak genetika lehet mögötte.
Mindhárom gyerekemnek levágtuk rövidre ezt a vékony babahajat. Nem gondolom, hogy ettől, de mindnek nagyon erős haja van. Nem azért vágtuk le, hogy erősebb legyen, hanem mert nem volt szép az a nagyon vékony haj, főleg a hosszabb elvékonyodott hajszálak. Levágtuk klassz egyformára és úgy növesztettük meg, aztán mikor elég hosszú lett, akkor fodrász vágta formára.
Ezt a 10 centis hajat én levágnám kb felére, de ez én vagyok :)
Szóval azt mondjátok semmi összefüggés a hajvágás és erős haj között, mert genetika az egész.
Van egy fodrász ismerősöm aki nagyon hangoztatja hogy 2 éves koráig nagyon rövid (max 1 cm.es) legyen a gyerek haja, mert úgy majd szép, erős lesz.
Nem tudom mit csináljak. Kislányunk van egyébként, igen. Nem szívesen vágatnám neki le, bár nekem is vékony szálú a hajam.
Igen, igazad lehet. Teljesen kopaszra viszont úgysem nyírnám neki rendszeresen.
Akkor csak reménykedek hogy nem tőlem örökölte a vékony szálú hajamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!