Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Start-számlával (amit az...

A Start-számlával (amit az állam ad) kapcsolatban a szülőknek van valami tenni valója, vagy az hol kamatozik? Nekünk kell megnyitni a számlát? Hogy kell intézni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 5. 21:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Adókártyát nem küldenek automatikusan, csak az adószámot. Szerintem pont a Start-kártyás levélben volt.
2009. szept. 5. 22:01
 12/18 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne, mi nem igényeltük, akkor az a pénz elveszett? Bár nem tudom 18 év múlva minek is 50 ezer ft. Ez az egész egy vicc.
2009. szept. 5. 22:02
 13/18 anonim ***** válasza:
Jah, hát akkor ezért nem... mi nem kaptuk meg a Start kártyás levelet sem ( a mi házunkban ez nem meglepő... a fele posta mindig elveszik), de nem is kerestük, mert amúgy sem akartuk megnyitni ezt a számlát. (bocsi az off-ért).
2009. szept. 5. 22:02
 14/18 anonim ***** válasza:
Mi is kaptunk automatikusan adókártyát. (Bp. 7. kerületben született a baba most márciusban). Szerintem plusz valamennyit talán be tud tenni a szülő, és akkor a kamat is jobb, kár bent hagyni az államnak, ha már végre adnak valamit, nem?
2009. szept. 6. 07:20
 15/18 anonim ***** válasza:

Olyat nem tudsz tenni, hogy nem igényled.

Azt a gyerek kapja az államtól.

Ha nem csinálsz semmit, akkor az államkincstárnál a gyereknek automatikusan nyitnak egy számlát, azon lesz a pénze, 18 év múlva felveheti.

Ha AKAROD (nem kötelező), akkor kikéred innen a pénzt egy bankba, ahol lósz.rt kamatozik, de tehetsz mellé évi max. 120.000 Ft-ot kedvezményesen, ami szintén lósz.rt fog kamatozni. Meg a nagyi is tehet mellé pénzt.

A Start számláról, azaz a tényről, hogy a gyereked kapott az államtól pénzt, kapsz egy levelet, amiben mindezek benne vannak. És ez a levél tartalmazza a gyerek adószámát is, amit automatikusan adnak, hiszen a gyereked jövedelemre tett szert a születése jogán (Start számlán a pénze). Ezért lesz rögtön adószáma is, az már tök mindegy, hogy ehhez adókártyát csináltatsz-e, vagy nem.

Úgyhogy nincs tennivalód, (ekkor az Államkincstárnál kamatozik,) vagy besétálsz egy szimpatikus bankba és elmondják, mit kell vinned ahhoz, hogy ezentúl náluk kamatozzon.

2009. szept. 6. 10:07
 16/18 anonim ***** válasza:

2.vagyok. Én június végén szültem és rendes adókártyát kapott a fiam, amilyen nekem is van.

Nem értem miért kell lepontozni.

2009. szept. 6. 10:54
 17/18 anonim ***** válasza:

És ez most hogy van:

Az éves befizetéseknél milyen összeghez mennyit rak az állam?

2009. szept. 6. 13:27
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem rak semennyit, csak az induló összeget adja. Ha befizetsz rá, akkor évi 120 000-ig adókedvezményt kaphatsz utána. Ez is le volt írva abban a levélben, keressétek elő. Mondjuk én ennek ellenére nem csináltam semmit vele. A húgom most 18 éves, akkor még nem volt Start-számla. Ennek ellenére anyuék a jövedelmük egy részt havonta befizették a bankba, hogy majd lesz a gyereknek lakása. Most van 600 e Ft-ja. 18 évvel ezelőtt abból 2 lakást is tudott volna venni. Most meg? Jobban tették volna, ha ott, akkor elköltik a gyerekre. Szerintem nem érdemes.
2009. szept. 8. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!