A hozzátáplálás során a "b" és "k" betűs ételektől nem fájt a babátok hasa vagy nem pukiztak tőle sokat?
Kislányom sokáig hasfájós volt és őszintén szólva nem igazán merek neki adni (karalábét, brokkolit stb.) mert félek fájna tőle a hasa!
tudom apránként lehet kóstoltatni, de nem egy anyuka ismerősöm mondta, hogy az ilyen ételekkel küzd a babája!
Nektek mi a tapasztalatotok?
Kisfiam 7 hónapos koráig extrém hasfájós volt.Hozzátáplálás során is voltak problémák sajnos.Vöröshagyma,fokhagyma volt nálunk a legnagyobb probléma.Brokkolit igen jól vette.Tegnap kapott először kelkáposztát,nagyon féltem tőle,de semmi probléma nem volt tőle szerencsére.Babot,karalábét pl még nem kapott,nem merek neki még adni.
Szerintem is igazából ez gyerekfüggő.
én a 'b' és 'k ' betűsek közül még csak a brokkolival próbálkoztam. kicsit ment tőle a hasa (mert amúgy is 'hajtós' étel)
bár az én babám nem volt hasfájós - mindig nagyon odafigyeltem az étrendemre, amíg szopizott, de karácsonykor ettem egy icipici káposztát és akkor már nem ittam a szoptatós teát (az összetétele miatt jó a babának hasfájás ellen is) ... akkor megtudtam mi a magyarok istene! :(
szóval 8 hónapos babámnak még nem adtam ilyen ételeket
de a zöldhüvelyű zsenge bab és a borsó paszírozva kevésbé puffaszt
vagy az is jó, hogy amikor főzöd, forrás után az első levet leöntöd ezekről a zöldségekről.
a fokozatosságot és a mértékletességet tudom ajánlani
Ezek mind puffasztó ételek, amik a felnőtt embereket is meggyötörhetik. Ha sokat pukizik tőle, tehát kijön a gáz, az nem baj, csak ha előtte "megtekeri" a baba pociját.
De szerintem ennek az újszülöttkori hasfájáshoz nincs köze, mert az azért van, mert fejletlen a csecsemő bélrendszere és még nem működnek rendesen a bélbaktériumok, ami (mármint a rendes bélműködés) kb. 3 hónapos korra kialakul, és ezért szokott a legtöbb babának addigra elmúlni a hasfájás. Persze extrém esetek is vannak, és a fokozatosságot ezért érdemes betartani és ezért érdemes először csak kis adaggal próbálkozni és megfigyelni a hatást.
Az én fiam mindig rengeteget pukizott, ez most a szilárd táplálásnál sincs másképp. De ahogy Shrek mondta: Jobb kint, mint bent! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!