Meddig kell az új ételt először pár kanállal adni?
Van olyan időbeli határ, amikor a babák emésztőrendszere azt is elbírja, ha az új ételből egész adagot eszik?
Konkrétan karalábét adnék, lehet előszörre sokat is?
Már hónapok óta hozzátáplálunk, 3 étkezés ki van váltva.
Nem írtad, hogy mennyi idős a babád, de a "K" betűsöket (pl. Karalábé, Karfiol, Kelbimbó stb.) legutoljára kell bevezetni, az étrendbe, mert bánthatja a kicsi pocakját!!!
Én csak 1 éves kora után kezdtem ezekkel megismertetni. Nem volt semmi probléma!
Én az új ételeket legalább 3-4 napig adtam pár kanállal, hogy szokja az ízét azután megint 3-4 napig másfélét kapott...és így tovább! Egy étkezésnél a pár kanál új étel után kapott olyat, amit szeretett, vagy már ismert! :)
Szerintem, ha látod, hogy valamit szívesen eszik, akkor adhatsz Neki már egész adagot is belőle! Nálunk is volt ilyen. Nem kellett szokatni, mert egyből bejött! (pl. csirkehús borsókrémmel, 1.életévétől a paprikás csirke, vagy a fehér mártásos csirke tésztával) :) :)
9 hónapos múlt, karfiolt evett már. Végül nem főztem sokat.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!