Miért van az, hogy 3 hónapos anyatejes babának hetente egyszer van széklete, az is csak hőmérőzés és kamillás cukrostea után?
A védőnő javasolta ezeket a módszereket, be is vált. Csak attól félek, hogy a teához adott barnacukor már most tönkreteszi a fogcsíráit. Ez igaz?
Amikor hetente egyszer kakil ezek hatására, akkor folyékony, szép anyatejes a széklete. Csak magától nem jön ki, noszogatni kell -nem értem, miért!
Csak akkor kell hőmérőzni és teáztatni, ha már 1 hete nincs széklete.
Glicerines kúpot nem merek használni, de lehet, hogy jobban járnék vele, mint a cukros kamillateával... Már masszíroztam is a hasát, de semmi eredménye. Nem görcsöl, nem hasfájós, csak egyszerűen nem kakil.
Van valami más megoldás is?
Jól hasznositja az anyatejet, minden felszivódik belőle.
Mi a másik véglet vagyunk napi 5-6 kaki is van 3 hónaposan.
Szia,
Mi ugyan ebben a cipőben járunk, kislányom 7 hetes és heti 1 van. Nekünk már a hőmérőzés sem jön be, a kamillatea pedig nem használt 1x sem. A glicerines kúpból a 2g-osat használjuk, abból is felet. A múlt héten próbáltam és 2x is volt tőle széklete bőven, olyan színű és állagú, mint a mustár. Ma ismét próbálkoztam, mert már 7 napja nem kakált, de mára már a kúp sem segít. Nagyon szeretne kakilni, látszik rajta, hogy erőlködik, de semmi. Csak pukik vannak bőven. Próbáld meg a glicerines kúpot, az nem gyógyszer, adható csecsemőnek és nem ártasz vele. Hátha nektek beválik jobban. Ma megyek a gyerekorvoshoz, ha ajánl valamit megírom. Nem sokat segítettem, de talán könnyebb, hogy tudod, nem vagy egyedül a problémával. Sok sikert! :)
Szia! Nekem végbélszűkületes a fiam,igy tudom milyen amikor nagyon ritkán kakál,vagy nagyon nehezen. Viszont annyit,szeretnék mondani,hogy a glicerines kúppal vigyázni kell,mert rendszeresen nem alkalmazható,mert megszokáshoz vezethet,meg a végbél gyulladásához. De ez rajta van a beteg tájékoztatón!De kölün felhívták a figyelmememt a gyógyszertárba rá,meg az orvosok is. De heti egyszer adható neki.
Egyébként az anyatejeseknél(ha csak azt kap),akkor normálisnak mondják a heti 1 kakit is.
A gyerekorvossal beszéltél már erről a problémáról? Ő mit mondott?
Én is úgy gondolom, hogy a kamillateába nem fogok cukrot tenni, hátha úgyis megteszi a hatását.
A gyerekorvossal még nem beszéltem, de a védőnő azt mondta, hogy van, akinek 1-2 hétig nincs széklete. 1 hét után már hőmérőzni kell és teáztatni.
Azért nem értem, mert nem szilárd a kaki, sok van hőmérőzés és egy hét után, csak miért nem jön ki? Miért nincs INGER? Hőmérőzés után telenyomja a pelust, majd kicsorog belőle. Ha az összes anyatejet hasznosítaná a szervezete, akkor nem lenne salakanyag, nem? De neki van, nem is kevés, csak nem jön magától, rá kell segíteni.
Megnyugtató, hogy többen vagyunk ezzel a problémával. Köszönöm a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!