Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy zajlik egy keresztelő?

Hogy zajlik egy keresztelő?

Figyelt kérdés
A fiamat jövöhéten keresztelik és nem tudom mire számítsak! :'(
2013. febr. 8. 22:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Akkor miért fontos a keresztelő???

Egyébkét szokott a szülők és keresztszülők részére a pap felkészítést tartani. Nálatok nem volt/lesz?

2013. febr. 8. 22:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem volt megbeszélés a pappal? Ilyenkor azért azt szoktak, elmondja, hogy hová kell ülni, mikor lesz, mert az sem mindenhol ugyanolyan, van ahol azzal kezdődik, van ahol azzal végződik az istentisztelet....mondjuk az sem mindegy melyik felekezet, mert nem írtad :)))

Nálunk egyébként (református) egy rövid bevezető után a kereszteléssel kezdődött az istentisztelet. Ki kellett menni, át kellett adni a lánykámat a keresztanyukájának és az ő karjaiban keresztelte meg. Előtte feltett pár kérdést, amire a megbeszéltek szerint válaszoltunk...szóval azért érdemes átbeszélni a dolgokat előtte :)

Nekünk egyébként vidéken volt, így a keresztanyuka intézte gyakorlatilag az egészet, mi az nap találkoztunk először a tiszteletessel, de mindennel képben voltunk így. Szerintem ez elengedhetetlen....

2013. febr. 8. 22:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Abszolút 1et értek az első válaszolóval,ne haragudj.Nem nagyon lehettek "templomba" járók,ha ennyire nem vagy képben.De a papnak se nagyon számíthatnak a részletek,ha meg sem beszéltétek.Az én 3. gyerekemnek is jövő héten lesz,bár tisztában vagyok mindennel,1-2 kérdés mindig akad...Te nem kérdeztél semmit?!
2013. febr. 9. 00:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekünk sem volt felkészítő, én még előtte a pappal sem beszéltem, édesanyám intézte,korábban persze már találkoztunk a pappal. Helyileg nem ott lakunk, ahol keresztelték, mert néhány éve elköltöztünk, de mivel a család nagyobb része ott lakik, így ott kereszteltük, és mert én és párom is ott voltunk keresztelve.

Nálunk így volt: szülő, keresztszülő, gyermek a keresztelő oltárhoz megy a pap mellé, többiek leülnek a padokba. és akkor a pap imádkozik, meg elmondja amit kell, meg olvasmány, szentlecke, hiszek egy, mi atyánk stb... majd kaptok gyertyát, ezt a szülőknek kell fogni, a keresztszülő megfogja a gyermeket és megkeresztelik, de mindent fog mondani a pap közben, csak utánozni kell :)

2013. febr. 9. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!