Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Totál elrontottam a lányom...

Totál elrontottam a lányom altatását a "ne hagyd sírni a babádat mert lelkisérült lesz" elv miatt. Most mit tegyek?

Figyelt kérdés
1 éves lesz. Egy időben szépen elaludt magától, de mindig volt 1-2 perc sírás mielőtt elaludt volna. Néha 5-10 perc, de igazán nem volt vészes. Itt ezen az oldalon viszont mindenhol csak azt olvasom hogy ne sírva aludjon el stb... ne hagyjam sírni egyáltalán és hasonlók. Így szépen áttértünk arra hogy az ölembe vettem, simogattam és énekeltem neki majd mikor elaludt csak akkor tettem le. Így sírás nélkül el tudott aludni. Viszont most kiderült hogy jön a kistesó, így úgy dönttöttem itt az idő az ágyban elalváshoz, de egyszerűen nem megy. Egyszer alszik amúgy ebéd után, de hiába álmos, berakom az ágyába feláll és ha visszafektetem sír... Én énekelhetek neki meg simogathatom, de kb 1 óra mire elalszik így, ja és közben sír ám és nem 5-10 percet. Szóval ez lett a ne hagyd sírni elvből, ami miatt most ott tartunk hogy bármit csinálok csak nagyon sok sírás árán képes elaludni a lányom. Egyrészt ötleteket várok hogy most hogyan tovább? Illetve aki hasonlóan nem akarja sríni hagyni a babáját annak tanulságos lehet...
2013. febr. 8. 14:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%

Továbbra sem tartom jó ötletnek egy babát síni hagyni, hogy aludjon el ahogy tud, szenvedjen csak.

Szerintem, ha egy órán keresztül üvölt elalvás előtt, meg felkel az ágyban, akkor lehetséges, hogy még nem álmos. A simogatós-éneklős módszer jó, de ha nagyon nem akar még aludni, akkor ne erőltesd.

2013. febr. 8. 14:23
 2/16 anonim ***** válasza:
14%

Nekem is nyafizik már a délutáni alvás előtt...amíg nyafi van, addig hagyom. Ha már elkezd rendesen sírni és nem segít semmi (cumi, kiskendő, takaró, simogatás, stb), akkor jó 20 perc szenvedés után felveszem. Kirázom a szeméből a fálálomba való sírást és mikor megnyugodott, újra visszateszem az ágyába. Ha kell, végső esetben, még a nagylámpát is lekapcsoljuk, de akkor is az ágyában alszik el! Nem szabad kézben altatni ha már nem pár hónapos!!!

Szerintem nálad már csak az a megoldás, hogy tényleg hagyod sírni pár napig, ott vagy mellette, láthat téged, de nem veszed fel! pár nap után jobban megy majd az elalvás. Tudom, hogy nagyon nehéz, nem szeretnék ilyen cipőben járni. Kitartást!!!

4 és fél hónapos baba anyukája.

2013. febr. 8. 14:24
 3/16 anonim ***** válasza:
71%

hmm

mi lenne ha a ti ágyatokban összebújva aludnátok el ?

másik nálunk a kicsi ágya keresztbe van a fejemnél, van le van véve a rács én fekszem a saját ágyamban ö is az övében csak a kezét fogom amíg elalszik

lassan átviszem a gyerekszobába az ágyát akkor max leülök mellé és úgy fogom a kezét majd pár hónap alatt ezt is szépen lerakjuk :-)

a 2 nagyobbnál is ezt csináltam és eddig bevált :-)

4/16 anonim ***** válasza:
41%
Bőgesd pár napig, minden probléma megoldódik. Az, hogy mi lesz később, tök mindegy. A lényeg, hogy most hipp- hopp el tudjon egyedül aludni mert jön a testvére és ez valami okból azt jelenti számára, hogy innentől egyedül kell elaludnia, már nincs rá időd, kedved, energiád. Ja, jobb lett volna ha ezt már kiskorában megtanulja és megtanul ezzel együtt élni, kár volt hiú reményeket táplálni benne.
 5/16 anonim ***** válasza:
21%

Hozzászokott ahhoz, hogy körülötte ugrálsz és "produkálod" magad amiatt, hogy ne sírjon.

De ezt szerintem te is tudod.. a kérdésedben ezt burkoltan le is írtad.

Mit tegyél!? Most mondjam azt, hogy hagyd sírni? Oké. Hagyd sírni.

Én hagytam 11,5 hónaposan a lányomat a szepa kellős közepén. Előtte gyönyörűen elaludt magától és utána is.

Mi 2 hétig rohangáltunk a háziorvos és az ügyelet között, hogy mi baja lehet a gyereknek, mert éjszaka az utolsó napokban már hajnali 1-től sírt/üvöltött hajnali 5-ig.

Mind a két helyen közölték az orvosok, hogy a gyereknek semmi baja nincs. Hagyjuk sírni.

Fájó szívvel, de megtettem. A férjem azt kérte, hogy ne legyen otthon, mert ő úgyse bírná.

A lányunknak 1,5 óra sírás után (délutáni alvásnál) semmi baja nem volt. Elaludt és másnap már nem produkálta magát.

1,5 éves, semmilyen törést nem okozott benne ez a dolog.

Ha egy gyerek beteg, akkor nem csak alvásnál sír ...

2013. febr. 8. 14:25
 6/16 anonim ***** válasza:
37%
Ha azért sír, mert álmos, csak nem tud elaludni, akkor hiába veszem ölbe és sétálgatok vele egy órát, úgy hogy közben üvölt, nem fog elaludni. Hagyom sírni, 5 perc után alszik, mint a bunda. Most akkor mi is a jobb neki?
2013. febr. 8. 14:31
 7/16 anonim ***** válasza:
88%

"így úgy dönttöttem itt az idő az ágyban elalváshoz, de egyszerűen nem megy."

Szerintem ebben a mondatban benne van a probléma gyökere. Lehet, hogy te úgy döntöttél, hogy máshogyan kell elaltatnod, de mivel ő még csak 1 éves, nem tudhatja, hogy mostantól másképp "kell" csinálnia, mint eddig. Nem tudom, hogy mióta próbálkozol, de szerintem legyél még egy kicsit türelemmel.

Nekem két kislányom van, és egyik sem volt (illetve van) "magától elalvó" típus. Lehet, hogy én is elrontottam, de soha nem tudtam sírni hagyni, még rövid ideig sem. Persze így sokkal fárasztóbb, mintha le lehetne tenni és magától elaludna. A nagyobbnál, aki most 4 és fél éves, ez már régen megoldódott, a kisebbet, aki most 22 hónapos, még mindig altatom. (Bár ez most már csak pár percet vesz igénybe, amikor kisebb volt én is sokat kínlódtam vele) De azt gondolom, még mindig jobb, mintha hagyom bömbölni, és úgysem alszik el.

Szerintem nálatok is fog változni a dolog, csak egy kis türelem.

2013. febr. 8. 14:32
 8/16 anonim ***** válasza:
23%

Szia!

Jó, hogy leírtad ezeket a gondolatokat! Végre nem egy "szuperanyu" történet....

Nekem 3 gyermekem van, és meg kell, hogy mondjam, gyereke válogatja, melyik milyen alvó. Nekem az első rossz alvó volt, én is felvettem, 5 évesen aludta át először az éjszakát.....

Második jó alvó volt, soha semilyen probléma nem volt, nem ringattam, nem volt rá szükség.

Harmadik gyermekem ismét rossz alvó lett, felvettem, kb. 1 éves koráig volt, hogy 8-10 alkalommal kellett bemenni hozzá éjszaka. Meguntam. Nem bírtam. Hagytam sírni. Max: 5-10 percig, de akkorra abbahagyta (hozzáteszem, próbáltam 10 hónaposan is, de akkor nem sikerült, nem hagyta abba a sírást). Most alszik éjszaka, bár nagyon felületesen. Délben a kezem fogja, úgy alszik el.

Szóval: kitartás, próbálkozni kell. Nekem a kijövök- bemegyek módszer nem jött be. Vagy próbálja meg apa elvinni aludni, és csak ő mehet be, ha nagyon kell...

Lehet, hogy kicsit dúrván hangzik, de hidd el nem lelki sérültek a gyerekeim :-).

2013. febr. 8. 14:33
 9/16 anonim ***** válasza:
15%

8-as vagyok és 7-esnek üzenem, hogy az 1 éves gyermek már sokmindent megért!

Az enyém 4 nap alatt megtanulta, hogyha sír bemegyek, és ki se tudtam jönni tőle. (előtte "csak" bementem-cumi-kijöttem story volt, bár 8-10x/éj)

Nálam ez volt a végső lökés, ha 4 nap alatt ezt meg tudja tanulni, akkor a sírás feleslegességére is rájön.

Egy ilyen idősnél már el lehet dönteni a sírásból, hogy csak hisztizik-e, vagy baja van......

2013. febr. 8. 14:41
 10/16 anonim ***** válasza:
86%

Az a baj, hogy azzal rontod el,hogy totál a két végletben gondolkodsz. Vagy hagyni üvölteni, vagy ringatni kézben!

Én pl. sosem hagytam sírni, de 5-6 hónapos korától már úgy altattam,hogy letettem magam mellé az ágyra és simogattam. Utána ugyanezt csináltam a kiságyában. Sosem hagytam sírni. Nem mondom, volt,hogy az elején akár 3/4-ed órát is ültem a földön a kiságy mellett, de aztán egyre jobban megszokta, hogy ott alszik el!

2013. febr. 8. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!