Mit gondoltok erről, tényleg nincs értelme tiltani 1 éves kor alatt?

Nem értek egyet a bloggal.A vejem is úgy vélte,hogy a gyerek nem érti a tiltást,és nem szabad a kezére pacsit adni (nem ütni).A gyerek még kétéves korában is kezelhetetlen volt.Amikor már megy a gyerek,határozottan megkell neki tiltani,hogy olyasmihez nyúljon,amihez nem szabad.El kell venni tőle a tárgyat,őt elvinni arrébb,stb.
A törékeny dolgokat,ollót pl.valóban célszerű elrakni a kezeügyéből,de mindent nem rakhatsz el előle.És az sem baj,ha néha kap egy pacsit a kezére.Nem az a fontos,hogy fájjon,hanem érezze,hogy ez neki nem jó.Ebben a korban a tapasztalatnak nagyobb szerepe van a gyerekek számára,mint a szó.Én pl.sokat varrok,és előfordult,hogy a gombostűk előlmaradtak.Amikor a gyerek hozzányúlt,nemcsak azt mondtam neki,hogy szúr,hanem a kicsi kezéhez tettem a tűhegyét,annyira,hogy érezze,mit jelent az hogy szúr.Soha nem nyúlt hozzá.Ha meglátta,rámutatott és ő mondta,hogy szúr.A szülőnek kreatívnak kell lennie.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!