Mit gondoltok, melyek azok a kutyafajták, amelyek tenyésztését be kéne tiltani, és miért?
rövid szőrű csivava, mopsz és bulldogok: a rövid orr és kidülledő szem miatt szenvednek eleget, ráadásul ez nagyon természetellenes egy kutyának, elveszíti az eredeti, kutyalétbőladódó érzékeit, pl egy nem nyomott fejű kutya az egész horizontot élesen látja, a mopsz meg csak úgy lát mint mi, vagyis 1 pontot lát élesen ( ezt retinavizsgálattal bizonyították be...igen, sajnos ehez kutyákat áldoztak fel:( ) és a szaglása is sokkal rosszabb, sőt levegőt sem kap olyan jól...
Szóval szerintem azér kéne, mert kínzás...
Szerintem nem a fajtát kéne betiltani, hanem nem szabadna engedni, hogy felelőtlen emberek tartsanak egyes fajtákat(csak azért mert pl az nagyon édi). Egyik fajta sem érdemli meg,hogy betiltsuk,nem az ő hibájuk,hogy egyes egyedeket félreneveltek,és ezért a fajta hírneve csorbult(dobermann=emberevő szörnyeteg?-tényleg? mifelénk ezt mondják :( Pedig rettentő tünemény az a kutya a megfelelő kezekben).
Lehet,hogy sokan nem fognak ezzel egyetérteni, sajnálom. Az ember tenyésztette ki a fajtákat,ezért a fajtákat egyáltalán nem lehet felelőségrevonni.
Az a véleményem, hogy minden fajtában megtalálhatók előnyök, amelyek egyes emberek igényeit kielégítik. Ettől még nem kell mindet betiltani.
17:12-től 17:11-nek:
Huhh,ezt nem is tudtam :( Mondjuk a boxerek is szenvednek a melegben,ugyanis az orrukon akkor alig kapnak levegőt :( Ezt csak valahol hallottam, szerintetek ők is szenvednek? :(
17.11. Pontosan erre gondoltam én is. Én betiltnám a kutya érdekében: mopsz, angol bulldog, tacskó, basset hound, csivava, hirtelen ennyi jut az eszembe. Ja és a nagyon ráncos fajtákat sem szabadna tenyészteni.
Amúgy biztos hallottatok a Crufts bortrányról. Ott említették még a németjuhászt, és a cavalier king charls spánielt is.
17.12: Kicsit félreérzelmezted a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!