Tényleg be kéne tiltani egyes kutyafajták tenyésztését?
Figyelt kérdés
Volt nem régen egy kérdés,hogy milyen kutyafajták tenyésztését kéne betiltani.Ezek között volt: angol bulldog,francia bulldog,mopsz,tacskó, basset hound2009. jún. 4. 12:03
1/9 anonim válasza:
NEM! Mint akkor is írtam a szaporítást kellene betiltani, mert attól romlik az állomány!
2/9 anonim válasza:
és mégis miért? mert "nem hasonlítanak a farkasra"?!
3/9 A kérdező kommentje:
szerintem se kellene.Teszem fel betiltanák.Eltűnne ez a pár kutyafajta Magyarországról.És ha az egész világba akkor ki is halna ez a fajta.Szerintem a német juhász "elkorcsosulása" a szaporítás miatt van.
2009. jún. 4. 12:18
4/9 anonim válasza:
Amit még be kellene tiltani az a kizárólagos küllemtenyésztés.
Minden kutyafajtának legyen kötelező munkavizsga, és csak azok legyenek továbbtenyésztve akik alkalmasak ellátni eredeti funkciójukat!
nem kellenek a rossz idegrendszerű "vitrin kutyák" !
5/9 anonim válasza:
Szerintem tiltsák be a szibériai höszki tenyésztését, mert hasonlít a farkasra, s félek, hogy átharapja a torkomat!
6/9 anonim válasza:
Sajnos a németjuhászt nem csak a szaporítók tették tönkre, hanem az "elhivatott" tenyésztők is.
A küllemtenyésztés miatt.
Ma Kántornak mindenidők legjobb németjuhászának esélye sem lenne egy kiállításon. :-(
7/9 anonim válasza:
Azok szerint akik a szaporításra hivatkoznak,mit mondanak a kínai kopaszkutyára, az angol buldogra, a mopszra, francia buldogra? Ezeket a kutyákat a tneyésztők találták ki", ők alkották meg! Nem a szaporítók miatt nem tud szülnu a buldog, és nem kap levegőt, és nem a szaporítók miatt hullik ki idejekorán a kínai foga, és nem a szaporítók miatt van olyan hosszú háta a tacskónak, ami nem csak akkor árt ha lépcsőzni kell, és a csivavának sem a szaporítól miatt van dülledt szeme! Ilyenre csinálták őket! A szaporítók csak rontanak a helyzeten! Nem baj, hogy ezek a kutyák szenvednek? Nem kell már megint azt szídni akik a farkashoz hasonlítanak. Ők nem bánják, mert legalább fulladás nélkül le tudnak futni 100 métert, és nem kell minden kiskölyköt kihúzni belőlük, és ezért sokkal boldogabb és hosszabb életük van...
8/9 anonim válasza:
Én azt nem értem hogy ezek a kutyák között miért volt ott a Basset Hound???? Egyáltalán nem veszélyes és felháborítónak tartom hogy egyáltalán a neve felmerült!!!Sok a nagyon buta tenyésztő is de még milyen sok... Csak a küllemre hajtanak meg arra hogy minél több versenyt nyerjenek!!!!
9/9 anonim válasza:
A basset hound és a tacskó több száz éves fajta.Mi baj van vele?Szerintem sem a tenyésztést,hanem a szaporítást kéne betiltani!És persze vannak ilyen szerencsétlen,extrém kutyák,akiket én sem tartok egészségesnek,mint pld.kínai meztelen kutya,de hogy jön ide a basset,meg a tacskó....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!