Miért van az hogy majdnem 3 honapos babám csak az egyik oldalra hajlando forditani a buksiját?
Szia!
Az én babám nagy súllyal született, és vagy születéskor, vagy már bent a pocakban letapadt a nyakizma szegénynek. Onnan vettük észre, hogy mindig bal oldalra fordította a fejét és úgy aludt. Talán a második héten vettük észre, hogy a jobb oldali fejbiccentő izma baromi merev, kemény. Azt javasolták, hogy tegyük minél többször hasra, amikor ébren van, hogy emelgesse a fejét, és erősítse a hát- és nyakizmait. Na hát hasra tettük, úgy nézett ki, mint egy partravetett hal. Átfordítottuk a fejét a másik oldalra, szép lassan, sírások közepette visszafordította a "kényelmes" oldalra. Kezdésnek ez is jó volt. Aztán most 2 hónaposan ott tartunk, hogy hason már 6-8 percig tartja a kis fejét, sőt körbe is néz a szobában, követi a tárgyakat nem csak a szemével, hanem a fejével is. Azt is csináltuk, hogy kitámasztottuk a fejét, az egyik oldalon egy összetekert (és összehajgumizott) törülközővel, a másikon egy textilpelenkába csomagolt könyvvel. A törcsi arra az oldalra került, amerre szerette fordítani a fejét, a könyv pedig azért kell, mert szögletes, így nem tud elfordulni rajta a bucija. Ezen kívül pedig gyerekdoki megmutatta, hogy hogyan nyújtsuk a nyakát: megfogod a vállát háton fekve, a másik kezeddel megfogod a fejét, és ellentétes irányba "feszíted", de igazából nem szabad túl nagy erőt kifejteni, mert ez még felnőttnek is baromi kellemetlen lehet (próbáld ki, hogy az egyik kezeddel átnyúlsz a fejed felett, és elkezded húzni a kezed a karod irányába). Ezt csináljuk neki napi háromszor 5 percet. Mit ne mondjak, a szívem szakad meg érte, de ennek köszönhető, hogy most már hason fekve olyan szépen tartja a fejét és nézeget jobbra-balra.
Én ezeket tudom mondani, meg van még egy párna (szív alakú), amin van egy lyuk, és azt ha a feje alá teszed, akkor azon elgördül a feje, és nem lesz olyan lapos, csak akkor ugye nem tudod kitámasztani pl a könyvvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!