16hós lányom, csak tv előtt hajlandó enni. Van valakinél ez így?
Mielőtt lehü..éztek,elmondom hogy alakult ez ki. Az előző otthonunkban sajnos nem volt mód a konyhát rendesen befűtteni és így a szobában ettünk,ahol persze ment a tv.
Most új házban lakunk,ahol normális körülmények lennének,de már késő.... Próbáltam,hogy együtt leülünk és eszünk,de nem megy. És ez még nem minden,vagy általa szeretett zenének kell mennie a tv-ben vagy reklámnak. Tudom ez abszurd,de esetleg tudnátok tanácsot adni? Ehhez tudni kell,hogy elég rossz evő a kislányom és inkább kapcsolgatom neki a tv-t csak egyen. :-/
Vagy nem kéne aggódnom mert ha ovis lesz úgyis megváltozik ez???
Mi a szüleimnél voltunk 3 hétig,ott tv előtt van kaja...úgy hozzászokott,otthon is ezért hisztizett.
2 napig falatokat evett csak,sirt,de aztán megértette,hogy ha éhes,akkor a konyhában ehez,máshol nem.
Ugyan ez van nálunk :-) Nekünk irtó kicsi a konyha és mindannyian bent eszünk. Nem mindig, de előfordul hogy csak akkor eszik a 15 hónaposom ha reklám van. Őszintén szólva ilyenkor keresek neki. Illetve a Baby-TV köti még le. Amúgy ha olyat kap amit nagyon szeret, vagy pedig nagyon éhes, akkor tv nélkül is eszik.
Megnyugtatásképpen:
a lányom ugyan így volt, de teljesen elmúlt nála, elég hamar. Az oviban nagyon jó evő. Ha itthon van akkor csak a kevesebb mozgás miatt nem akar úgy enni, de nem a tv-vel van összefüggésben.
Próbáltam,de akkor is csak úgy ha olyan zene megy amit szeret és közben kapkodja a fejét és keresi a képernyőt :-)
de már rég próbáltam,lehet teszek még egy kísérletet köszi
Szerintem meg próbáld meg valahogy leszoktatni. Ha nem eszik egyszer-kétszer utána csak éhes lesz. Ő már nagylány lehet vele beszélni, megérti hogy ez így nem jó.
Azért nem szabad tévézni evés közben, mert akkor az agy nem figyel az evésre és nem indulnak be teljesen azok a folyamatok, amik az emésztéshez szükségesek. Csak lapátolja a szájába és nyel, de az agya a tévére figyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!