1 szülinapi tortára milyen ötletetek van? Zselatint használhatok? Van vmi jó recepted?





Egyszerű joghurttorta
Hozzávalók:
• 5 dl gyümölcsjoghurt
• 4 dl tejszín
• 2 evőkanál étkezési zselatin
• 20 dkg kristálycukor
• 1 zacskó tortazselé
• gyümölcs
Keverd jól össze egy lábosban a cukrot és az étkezési zselatint, majd öntsd hozzá a joghurtot. Állandó keverés mellett forrald fel, és utána rögtön húzd le a lángról!
Hűtsd langyosra. Közben a tejszínből verj habot. A kemény habba keverd bele óvatosan a langyosra hűlt joghurtos keveréket. Vajazz ki egy kapcsos tortaformát, és öntsd bele a joghurtos habot. Tedd be a hűtőbe pár órára.





Torta
50 dkg darált házikeksz
15 dkg margarin
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál porcukor
1,5 dl főtt kávé
Mindezt összegyúrjuk, és egy kivajazott 26 cm-es átmérőjű tortaformába nyomkodjuk egyenletesen.
Töltelék:
50 dkg gesztenyemassza
0,5 dl rum
5 dl Hulala tejszín kemény habbá verve
20 gramm étkezési zselatin felfőzve
Tetejére: étcsokoládé reszelék, és csoki dara.
Elkészítése:
A gesztenyemasszát a 0,5 dl rummal kikeverjük, hozzákeverjük óvatosan a kemény habbá vert Hulalát, melyből félre teszünk a torta tetejének díszítésére. Majd a felfőzött, és langyosra hűtött zselatint is hozzákeverjük.
A krémet rámerjük a tortaformában lévő kekszalapra. Kb. 15 perc pihentetés után lekenhetjük a díszítésre félretett habbal. Étcsokoládé reszelékkel díszíthetjük.
Kb. 2-3 óra múlva szelhető már.










Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!