Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Menekül a férjem itthonról....

Menekül a férjem itthonról. Mit tehetnék még?

Figyelt kérdés
Terveztük a babát aki 8 hónapja meg is született.Férjem már akkor is hónapokat volt külföldön.Most december óta itthon van.Nagyon örűltem neki végre nem leszek egyedűl és lesz segítségem is.Ám nem így történik.Hajnalban bemegy a cégéhez és csak akkor jön haza mire a fiunk alszik.Megkértem,hogy míg dokihoz megyek ne kelljen oda vinnem a gyereket vigyázzon rá pár órát.Nem vállalta hivatkozott arra sok a meló inkább lehívta anyósomat.Hétvégén pedig mindig kitalál valamit,hogy hova kell menni.Még bevásárlást is inkább egyedűl tudja le.Persze a külvilág felé eljátsza hogy milyen jó apa és mennyire szeret minket.Sokszor próbáltam beszélni vele,de vagy veszekedésbe torkollot vagy arra sem volt ideje.És különben is hagyam őt van elég baja a munkahelyen ne idegesítsem még én is.A pénz valóban jól jön,de a fele is elég lenne bőven csak legyen velünk egy kicsit.Teljesen magam alatt vagyok.Lassan oda jutok,hogy abszolúlt nem lesz rá se nekem sem a gyereknek szüksége csak a pénzére.(ez szörnyen hangzik de ez az igazság.)Nagyot csalódtam benne.Meg persze van egy kis irigységem is,hogy ő eljár sörözni én meg nemhogy fodrászhoz még az orvoshoz sem jutok el.Olyan mintha egyedüláló anya lennék.Úgy érzem magamnak szűltem a gyereket.Amit sose fogok megbánni mert sosem éreztem még ilyen fokú szeretetet.Mind ezek ellenére is szeretem.De ha ez így folytatódik belerokkanok.Nem tudnám elhagyni.Meg félek,hogy mivel nekem semmim sincs még jól fizető állásom sem nem nekem ítélnék a gyereket.Próbálok beletörődni és csak a fiamnak élni de ahogy a gyereknek apára úgy nekem társra van szükségem.
2013. febr. 4. 21:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%

Cseréljünk férjet 1 hétre!

Az enyém tök ellentetje, de csóró.

Benne vagy?

Amúgy részvétem.

2013. febr. 4. 22:04
 12/25 anonim ***** válasza:

Igen, lehet benne valami, hogy mivel a férjed apa nélkül nőtt fel, nincs a fejében egy családkép és nem tudja, hogy mit hogyan kellene csinálni. Nagyon nehéz lesz belevonni a teendőkbe, mert ez vagy szívből jön, vagy sehogy...

Próbáljatok meg közös programokat szervezni (picit esetleg rábízni a nagyszülőkre), vagy akár hétvégi wellness hármasban, csodákra képes:)

2013. febr. 4. 22:20
 13/25 anonim ***** válasza:
63%

A kettőtök kapcsolata milyen? azért is le lehetne hívni anyósod , h ti elmenjetek vhova 2 órára. egy 8 hós baba már elég nagy.

az én férjem foglalkozik velünk, de pl soha nem etetett és soha nem pelenkázott. úgy van vele h ez az én dolgom, és egyébként szerintem is. ja és én is fürdettem 2 éves korukig. ezeken szerintem ne akadj fenn. a dolgok vidám oldalába kellene "befogni" amikor jókedvű a kicsi.

És milyen a hangulat otthon? ha arra ér haza, h rossz a kedved, és egyből panaszkodsz rá meg adod a kezébe a gyereket h etesse, már ne haragudj, de ez nem jó ötlet.

legyél csinos, főzz finomat, és a gyerek is legyen rendbe. én is ezt csinálom, 16 hónap van a 2 gyerekem között.

Az én férjemmel is nagyon nehéz, de úgy voltam vele h megszoksz vagy megszöksz, hát én a megszokást választottam, és mára elég jól belejöttem,hogyan tudom jól kezelni a helyzeteket.

2013. febr. 4. 22:26
 14/25 kíváncsicska ***** válasza:
68%
Nem értem miért megoldás első körben lepasszolni a gyereket.Alap hogy eddig is hónapokat töltöttetek külön.Most meg egyszerre itt a baba aki leköt téged és elvileg őt is,de erre nem készült fel.Igen is hármasban kell programot szervezni.A problémát nem lehet megoldani úgy hogy pont a gyereket vesszük ki a körből.Igen is meg kell hogy szokja hogy van és feladattal jár.Mondjuk mikor én azt mondtam a férjemnek menjen át a másik szobába ő megsértődött mert nem úgy vette, hogy jót akarok neki hanem hogy likvidálni akarom az életünkből. (a lányom külön ágyban aludt/ alszik ).Próbáld éreztetni vele hogy nem csak a pénze kell hanem rá is szükséged van.Mint apára, mint férjre.Sajnos ezek nem gyakorlati tanácsok, mert a férjem szerencsére az első perctől kivette a szerepét a kislány körül, ezek csak ötletek.
2013. febr. 4. 22:33
 15/25 Babeli Zurzavar ***** válasza:
47%

10. valaszolo! reg rohogtem olyan jot mint valaszod 1. felen!!!!!:-):-):-):-)

egyebkent nem ismetelnem amit O mondott megoldasnak de tokeletesen igaza van!

ja es nem elsokorbeni lepasszolasrol van szo!a gyerek 8 honapos! a szulok 8 honapja szulok... azt hiszem boven van mit atbeszelni!

2013. febr. 5. 06:40
 16/25 anonim ***** válasza:

Húúúú, na ezt a kérdést kellene elolvasniuk a 19 évesen, 3 hónapos kapcsolatba, 20 éves pasinak gyereket szülő csajoknak!:)

Kérdező! A férjedet milyen lakásba várod haza? Van hová HAZA mennie? Vagy a lakás tele van játékokkal hajigálva, rumli van, kakaszag, pelenkaszag? az írásodból kiderül, h a férjed utál otthon lenni, valami miatt már nem érzi otthon magát. Én első körben ezen gondolkodnék el.

2013. febr. 5. 10:14
 17/25 anonim ***** válasza:
76%

Jaj már!

Mért a kérdezőben keresitek a hibát a férje viselkedéséért? Mi az hogy várja jó formában, csinosan haza az urát??? Senki nem lehet mindig jó formában,ezt az apának is el kell tudni fogadni.

MÉg csak 8 hónapos a baba, persze hogy néha pelenkaszag van és a játékok szét vannak hajigálva a lakásban! Könyörgöm, babájuk van! Nehogy nekem azt mondjátok hogy ti minden nap csillogóra kitakarítva, sehol egy játék a földön, ünnepi díszben és legszebb ruhátokban fodrászi hajkoronával várjátok a férjeteket isteni vacsorával esténként, miközben a baba csak mosolyog, nem sír, hogy a férj végre otthon érezhesse magát és ezért legyen kedve a gyerekkel foglalkozni!

Az élet nem ilyen. A babával járnak kellemetlenebb dolgok is, igen (néha lepisil, na bumm, mással is megesett már), nem tudunk mindig jó formában lenni, de ettől még a kérdező férjének nem így kéne viselkednie.

A probléma az, hogy őt konkrétan nem érdekli a gyereke, csak nyűg neki etetni, pelenkáznia legkisebb nehézség láttán kibújik a feladat alól stb. Szerintem egyébként a pelenkázás nem csak a nő dolga, lehet azt is megosztva csinálni, de ok, mondjuk hogy ő ezekben nem akarja kivenni a részét, de annyi mindenesetre elvárható MINDEN apától, hogy játsszon a gyerekkel, foglalkozzon vele. Ez alól nincs kibúvó.

Kérdező én a helyedben beszélnék a férjeddel és kifaggatnám hogy mi a baja pontosan, mért nincs otthon többet, nem kell több pénz, ha ennyire nem vagytok fontosak neki akkor akár haza se jöjjön!

2013. febr. 5. 10:42
 18/25 krisztivan ***** válasza:
Én nem úgy gondoltam,hogy a kérdezőben van a hiba!Azért legyen csinos és független(mégha ez látszat is)hogy a férje ismét nézzen rá mint nő!És kezdjen el csöpögni a nyála érte újra.Akkor lehet szépen lassan visszainvitálni a családba.Bár ha ez nem jön magától(ha nem is akarja)akkor sajnos elég halott a dolog:-((
2013. febr. 5. 11:18
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
10 es vagyok, én nem azt mondom, hogy ne a férjében keresse a hibát, de egy házasság soha nem az egyik fél miatt romlik csak meg, mindig 2 emberen múlik. És mivel a kérdező azt írja szereti a férjét, szóval neki fontos és érdeke hogy a dolog pozitív irányba változzon, a jó megközelítés ilyen esetben nem a támadás, hanem a feszûltség oldása, mutassa meg a férjének, hogy kész befogadni mindazt amivel problémája van ami miatt nem szeret hazajárni. Ehhez igenis néha le kell passzolni a babát, nem előtte kell vitatkozni, meg feszûltséget tovább fokozni a másikban. Aztán el kell mondani a saját sérelmeinket is, és ha a férj is befogadó akkor lesz amiben tudnak majd kompromisszumot kötni, lesz amit meg el kell tudni fogadni úgy ahogy van. És ezt is meg kell tudni tanulni. Alapvetően én is úgy gondolom, amíg apa dolgozik, addíg az anya elsősorban az aki pelenkáz, etet, fürdet, éjjel felkel stb, de attól apának is meg kell tanulnia ezeket, ha kell ne okozzon gondot neki egy két alkalom. És ha a férjnek mondjuk igénye van anyukára kettesben, akkor feltételek megteremtésében is tudjon segíteni, ( pl este fürdesse meg a kicsit , míg anya elpakol a lakásban így mindenki időben ágyba kerülhet:)) ne csak várja , hogy a sûlt galamb majd a szájába repûl. Ez a dolog csak eleinte nehéz. Azt veszem észre sokszor az emberek a saját párjukkal kommunikálnak a legnehezebben őszintén, félnek megsérteni , vagy maguk nak is bevallani a saját hibáikat is. Az miért jó hogy leordítjuk a másikat, mert NEKEM nem jö úgy ahogy te csinálod? Ha képes vagy így hozzáállni a problémákhoz, és valóban a megoldást keresni, akkor egy idő után visszakapod a pozitív törődést és ez lesz a világ legtermészetesebb viselkedési formája, még ha úgy is tűnik, hogy megalkuszol, vagy leadsz az egódból. Nagyanyáink idejében is az volt a módi, hogy ami nem működött megjavították , és nem eldobták. Én saját tapasztalatból beszélek. Volt hogy a fogamat összeszorítva voltam kedves, hónapokig tartott de megérte. Most nem hinném hogy van az az indok ami miatt mi szét,ennénk, îgy hogy mi mindent megéltünk egyûtt. Persze volt ajtóvsapkodás is, de ha visszagondolok igazán megspórolhattunk volna egy csomó keserűségetmagunknak. Hangsúlyozom ez a módszer vsakis akkor válik be, ha másik fél is szeretné a változást. Ha pedig nem lehet rá îgy sem hatni akkor sajnos tényleg nem sok mindent lehet tenni, mert erővel nem lehet megtartani, csak sok szeretettel.
2013. febr. 5. 11:23
 20/25 anonim ***** válasza:
Kedves "Bábeli zűrzavar" válaszoló! Mások kritizálása helyett, inkább olvasd el még egyszer a te igencsak idézőjelbe tett "tanácsodat"... Gondolom rá fogsz ébredni, hogy a te mondataid érthetetlenek, összefüggéstelenek, semmitmondóak az enyémekkel szemben... De ha nehézséget okoz, szívesen segítek :):)
2013. febr. 5. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!